Varför utvecklar vi hormonella obalanser?
 
Många kvinnor lider av övervikt, hormonella obalanser och stress
 
• I Sverige har antalet sjukskrivningar på grund av stress ökat med 359 % under åren 2010-2017.
• Många kvinnor i Sverige upplever hormonell obalans.
• 10-15 % av alla par upplever infertilitet.
Var sjunde kvinna i fertil ålder lider av PCO (polycystiska ovarier).
• 450 000-500 000 svenskar lider av diabetes.
• Ca 4 % av alla svenskar lider av hypotyreos (ca 20 miljoner i USA).
 
Ditt hormonsystem har betydelse för många processer i din kropp, bland annat viktnedgång, din personlighet, ditt tankeuniversum, dina bra och mindre bra vanor, energinivåer, reaktioner vid kyla, ämnesomsättning, glädje, hunger, sexlust, fertilitet och mycket mer.
 
Balansen i ditt hormonsystem är ytterst avgörande för ditt välmående, men vad om vi säger att det egentligen bara är symtombehandling att arbeta med det endokrina systemet? För att ditt hormonsystem överhuvudtaget ska fungera som budbärare och stimulera, boosta samt skapa energi måste varje cells energisystem fungera. Och för att de ska fungera optimalt krävs det en del näringsämnen.
 
En människa på 70 kg innehåller ca 70 biljoner celler, som har en eller flera mitokondrier i sig, alltså ett batteri. För att detta batteri ska fungera krävs näringsämnen som Q10, aminosyror, B-vitaminer, magnesium och mycket mer. Upplever du brist på dessa näringsämnen kommer du med tiden få symptom som trötthet, uppleva att det är svårt att gå ned i vikt, känna extra sötsug, få rynkor, apelsinhud m.m.
 
Ditt endokrina system består av dina binjurar som bland annat utsöndrar kortisol, kortison, DHEA, adrenalin och nor-adrenalin, sköldkörteln utsöndrar bland annat T3 (triiodothyronin) samt T4 (thyroxin) och könsorganen som utsöndrar östrogen, testosteron och progesteron.
 
Vi ber dig att förstå att signaler som frusenhet, en temperatur som går upp och ned, ledsamhet, brist på energi, problem kring menstruation eller värmevallningar vid övergångsålder är signaler från din kropp.
 
Min poäng är: du kan göra saker i din vardag som din kropp inte mår bra av, kanske har du gjort någonting under flera år och kanske till och med fått med dig det från barnsben.

För att vända en hormonell obalans krävs flera saker

Du måste tillföra bra näring till dina celler. Näringsämnen som boostar ditt immunförsvar, dina slemhinnor och inte minst mitokondrierna i dina celler. Ofta räcker det dessvärre inte med att äta dig till dessa näringsämnen. Vår mat är inte som den en gång var (inte heller det som är ekologiskt). Dock ska vi naturligtvis inte bortse från kosten. Men för att få tillräckligt måste man alltså få kosttillskott dagligen.
 
Till dig som testat mycket och snart är trött på allt testande är det bra att överväga att investera i kosttillskott av hög kvalitet och som innehåller tillräckligt med näring i en tablett.
Generellt rekommenderar vi en bra vitamintablett. Alla dina körtlar behöver viktiga vitaminer och mineraler för att fungera optimalt. Så för att boosta dina celler är det bra att ta en daglig vitamintablett. Våra rekommendationer hittas på hemsidan där du kan köpa produkter. Utöver det är vår favorit Q10, som är en energiskapare, som du faktiskt själv bildar på cellplan. Den är viktig för kroppens motståndskraft. Det är en stark antioxidant som är bra för alla organ samtidigt som den skyddar cellerna.
 
Magnesium är ett annat kosttillskott som vi rekommenderar. Det är ett viktigt mineral som ingår i alla celler i din kropp. Det mesta av magnesiumet som finns i din kropp finns i skelettet och bidrar till att skapa energi på cellplan och så är det med i processen som ska få ditt hjärta att rytmiskt dra sig samman.
 
B-vitaminer som B6, B9 och B12 är också viktiga för hormonsystemet. B-vitaminerna används i vår energiproduktion samt i vår ämnesomsättning, förbränningen av kolhydrater samt till att bygga upp aminosyror.
 
B6 aktiverar enzymer i kroppen och kan användas mot PMS-problem. Den spelar först och främst en viktig roll i aminosyraomsättningen (läs energi).
 
B9 är avgörande för celldelningen i kroppen. Det krävs för användningen av socker- och aminosyror. Nödvändigt för att bilda röda blodkroppar.
 
B12 spelar en viktig roll i att aktivera proteiner som DNA, RNA och proteiner. B12 är viktigt för ett bra fungerande nervsystem samt för växten och utvecklingen; B12 är nödvändigt för kroppens användande av fetter, proteiner och kolhydrater samt för förbättrad koncentration och balans samt för bättre minne.
 
Få fyra veckors mini-hormonkurs med Chloe N. Bjoerk
Så är det dags att göra någonting för ditt hormonsystem!
Under fyra veckor tar Chloe med dig på en liten hormonresa som inspirerar och gör dig ännu klokare på ditt hormonsystem. Vecka för vecka öppnar hon upp för undervisning i binjurebalans, sköldkörtelbalans, östrogen, testosteron och progesteron balans samt undervisning i dina lyckohormoner.
 
Anmäl dig via hemsidan och få en fyra veckors mini-hormonkurs med Chloe N. Bjoerk.
 
Vill du ge din kropp en energiboost och uppleva mer vitalitet och glädje i din vardag?
Hos curra · me arbetar vi med helheten, kosttillskott, kost och laboratorietester. Det är nämligen så att du kan göra en hormonanalys för att få reda på precis var dina obalanser ligger samt för att få en preciserad behandlingsplan utifrån dina obalanser, din kropp och dina behov!
 
Boka Friederich för en hälsokonsultation som görs hos Centro Sanum eller hemma hos dig: friederich@currame.com.
 
Köp produkter här: currame.nordicvms.com
 
Varje månad har Friederich en gratisdag då du kan komma till Centro Sanum i Centro Idea och fråga om tips gratis.
 
På återseende!
– Chloe & Friederich
 
Har du frågor är du alltid välkommen att skriva till dem på: info@currame.com
Se mer på: www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ och @currame0
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.