Bostadslån billigare än någonsin · Camplify kommer till Spanien · Sommaren fortsätter…

Bostadslån billigare än någonsin · Camplify kommer till Spanien · Sommaren fortsätter...

Bostadslån billigare än någonsin

De spanska bankerna kämpar hårt för att få tag i nya bostadsägare på Costa del Sol.
De låga räntorna minskar bankernas intäktsgrund vilket skapar konkurrans om de nya kunderna – speciellt om dem som går i bostadsdrömmar. Sedan 2008 har ränteindexet Euribor fallit konstant, till att i dag vara negativt. Därför har inga banker haft intresse av att ge bostadslån med variabel ränta de senaste åren, vilket förklaras med att intäktsgrunderna med en fallande ränta bara faller och faller. Detta gör att bankerna nu erbjuder bostadslån med en fast ränta ända ned på 2 procent, någonting som var helt otänkbart för bara ett par år sedan.
Varje bank har sina egna kriterier för kredittid, utbetalning och lånets storlek men de flesta banker erbjuder i dag bostadslån med fast ränta på 2,00-2,25 procent över 15-30 år mot en utbetalning på 30 procent.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Camplify kommer till Spanien

cmplify
 
De flesta har hört talas om Airbnb – den världsomspännande portalen för att hyra semesterbostad, som har stora framgångar i Spanien. Camplify, som parar ihop hyresgäster och uthyrare av husvagnar, är främst populärt i Storbritannien och Australien, och nu, med över 50 000 husvagnar och 1 100 campingplatser ser Camplify Spanien som ett självklart land för sin expansion. Portalen avser nu att investera 1,2 miljoner euro i sin marknadsföring i Spanien och satsar på att ha 1 700 husvagnar för uthyrning innan slutet av år 2021.
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 

Sommaren fortsätter…

sommer oktober2019 
Det är otroligt men under veckans första dagar har det på flera platser längs Costa del Sol uppmätts temperaturer på 30, 31 och 32 grader och enligt meteorologerna förväntas sommarvädret fortsätta lite till. Det finns för närvarande inte minsta tecken på regn och prognosen för både onsdag, torsdag och fredag visar på temperaturer mellan 25-30 grader mitt på dagen. Varmast blir det i Antequera, Ronda, Vélez-Málaga och Marbella.
Oktober är annars ofta en av årets regnigaste månader men chansen för att det faller en liten blyg droppe fram till helgen ligger på bara mellan 5-10 procent.
Foto per e-mail till Simon. Mugge tänker sig att alla foton sätts ihop till ett collage. Fototext: På bilderna ses En Suecos utsända Mugge Fischer tillsammans med fincans grundare och ägare Pelle Lundborg, en ekotoalett, fincan och falkar som också var på plats dagen till ära.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Finca Solmark höll öppet hus

solmark 
Den 5 oktober höll Finca Solmark i Carratraca öppet hus och bjöd in alla intresserade till att se hur en ekologisk finca sköts. Pelle Lundborg, ägare och grundare av fincan, hälsade alla välkomna och berättade om arbetet på den ekologiska gården och så hölls det även utställning med mineraler och bonsaiträd, det visades ekologiska toaletter, två falkar var på besök och mycket mer. Evenemanget var populärt och besökarna bjöds på kaffe, lokalt öl, vatten och goda svenska tilltugg.
Finca Solmark började som ett personligt projekt och nu hoppas Pelle Lundborg att fincan ska kunna bidra till att främja utvecklingen av landsbyggden och motivera till hållbar och miljövänlig turism i Andalusien. www.fincasolmark.com
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

AEDAS visar första bostaden – resten står klart om 12 månader

aeda
Nyligen visades den första bostaden i projektet Vanian Valley – ett projekt som ligger i Estepona och som omfattar 53 villor. Villorna kommer stå färdiga om ett år, tack vare det innovativa konstruktionssystemet med vilket det mesta av villorna byggs ”off site”.
Distriktchefen för AEDAS Homes på Costa del Sol, José Ignacio Fernández, säger: ”Kunden vill ha det bästa på kortas möjliga tid och med detta projekt revolutionerar vi marknaden genom att erbjuda ett värde som är oöverträffat och unikt för området: leverans på 12 månader.”
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.