Hundägare i Benalmádena ska bära med sig såpvatten · Fler tåg mellan Málaga och Fuengirola · Juntan ger sig in i kampen mot plast

Hundägare i Benalmádena ska bära med sig såpvatten · Fler tåg mellan Málaga och Fuengirola · Juntan ger sig in i kampen mot plast

Hundägare i Benalmádena ska bära med sig såpvatten

I stort sett i alla städer skrivs det nu för tiden ut böter till hundägare som inte plockar upp hundbajs efter sina hundar. I Benalmádena tar man det ytterligare ett steg och gör det obligatoriskt att även göra rent efter sin hund när den kissat. Därför ska nu alla hundägare ha med sig en flaska med såpvatten, så att man lätt och snabbt kan skölja bort kisset efter sin hunds ”toalettbesök”. Bland flera hundägare är detta redan allmän praxis, alltså att ha med sig en flaska med såpvatten när man är ute och rastar sitt husdjur, men i Benalmádena kommun är det nu alltså lag och följer man inte reglerna skrivs det ut böter.
Med den nya lagen vill kommunen få en renare stad utan stank av hundurin, som blir speciellt markant efter långa perioder utan regn.

 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Fler tåg mellan Málaga och Fuengirola

renfe tog malaga 
Ett nytt projekt för att utöka antalet tågavgångar mellan Málaga och Fuengirola diskuteras. Projektet innebär att driften ska ökas så att det framöver kommer att gå fler tåg, först och främst om morgonen samt sent om kvällen/natten. En testperiod som gjordes under påskveckan visade att det var så populärt bland passagerarna att man nu överväger att låta tågen köra till långt efter midnatt samt att första tåget ska börja gå innan klockan fem på morgonen. I dag kör tågen från ca klockan 05.30 till 23.30.
De två huvudargumenten bakom fler avgångar är den ökande aktiviteten på flygplatsen, som pågår alla dygnets 24 timmar, samt att det rent allmänt ska vara lätt och bekvämt att ta sig till och från Málaga stad, och så hoppas man även kunna minska en del av biltrafiken i staden.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Juntan ger sig in i kampen mot plast

plastik2019 
Innan slutet av år 2021 ska i stort sett alla typer av platspåsar vara borta ur spanska företags drift – vilket även omfattar matbutiker. Men Junta de Andalucía har nu sjösatt ett projekt som ska minimera plastförbrukningen till redan slutet av 2020. Miljöavgiften i detaljhandeln på en plastpåse kommer att höjas till 5 eller 10 cent medan papperspåsar blir avgiftsfria. Detta blir första steget innan Junta de Andalucía helt förbjuder användandet av plastpåsar vid slutet av nästa år.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.