Domar mot katalanska politiker färdiga · Protester mot spelhus · Stora avlopp mot översvämningar

Domar mot katalanska politiker färdiga · Protester mot spelhus · Stora avlopp mot översvämningar

Domar mot katalanska politiker färdiga

barcelona politi
Domen har fallit mot de tolv katalanska politiker som under drygt två år suttit frihetsberövade anklagade för brott mot den spanska grundlagen genom att ha utlyst det så omtalade självständighetsvalet i Katalonien. Nio av de tolv dömdes under måndagen skyldiga och dessa har fått mellan tio och ett halv år till 13 års fängelse. De sista tre har dömts till dagsböter. Det finns, som väntat, många olika meningar kring domstolens beslut. De politiska partierna PSOE, PP och Ciudadanos är nöjda med domen medan Podemos anser att den är för hård, och VOX anser att domen är för mild. Lika väntat är att reaktionerna i Katalonien är delade. En del jublar medan andra demonstrerar mot domen. De mest radikala separatisterna demonstrerade på Barcelonas flygplats, där deras stora blockader orsakade flera försenade och inställda flyg då varken passagerare eller kabinpersonal kunde ta sig fram till sina flyg.
Totalt skadades 130 personer i demonstrationerna.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 

Protester mot spelhus

casa de apuesta
De blir allt mer vanliga och finns efterhand i vart och vartannat gathörn i alla spanska städer. De så kallade ”Casas de apuestas”, som är nya, moderna och lockande platser där besökarna lätt kan följa och spela på alla möjliga olika sporthändelser. Men flera konsumentorganisationer och andra föreningar med medlemmar som lider av spelberoende har nu börjat protestera mot de måna nya spelhusen. Deras argument är tydliga och går ut på att spel är vanebildande och kan jämföras med tobak och alkohol, varför det inte bör vara tillåtet att göra reklam för något slags spel. Det gäller både de många spelhusen och onlineportaler för spel och vadslagning.
Organisationerna menar även att det behövs hårdare restriktioner kring de nya spelhusens öppettider.
 
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 

Stora avlopp mot översvämningar

vand malaga
Precis vid den gamla tobaksfabriken i Málaga, La Tabacalera, håller man just nu för fullt på med att lägga in ett stort avloppssystem som ska säkra stadsdelen mot framtida översvämningar. Avloppet är 4,15 mete högt och 1,75 meter brett och kommer i framtiden att kunna leda ut 20 000 liter vatten i sekunden från staden mot havet. Det nya projektet är budgetterat till 2,5 miljoner euro och har en tidshorisont på ett år. Blir projektet framgångsrikt är det möjligt att andra städer på Costa del Sol kommer att bygga liknande avlopp i framtiden.
 
 
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Nordic Padel-turnering 1 och 2 november

 
Padel är en populär sport bland skandinaver på Costa del Sol och många spelar regelbundet samt deltar i turneringar då och då. Den 1 och 2 november kommer det hållas en padelturnering i Los Pacos, Fuengirola, där förstapris är 200 euro. Dessutom finns det andra fina priser som hotellnätter, padelväskor och -racket samt värdecheckar till massage.
Det kommer även att vara underhållning för åskådare såsom tävlingar, i vilka man också kan vinna fina sponsorpriser liksom att det kommer att finnas sponsrade välkomstpaket. Hundratals personer förväntas delta i turneringen, som blir livestreamad av VozPlus.
 
padel turnering
 
 
 
 
 
 
 {loadposition google}
 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.