Våldsamma oroligheter i Katalonien · 90 % tillfrisknar efter bröstcancer i Málaga · Antonio Banderas sålde slut på 20 000 biljetter

Våldsamma oroligheter i Katalonien · 90 % tillfrisknar efter bröstcancer i Málaga · Antonio Banderas sålde slut på 20 000 biljetter

Våldsamma oroligheter i Katalonien

catalonia
33 anhållna och 80 sårade är det sorgliga resultatet efter de senaste dygnens våldsamma demonstrationer och oroligheter i Katalonien, som bottnar i domstolens fällande dom mot de tolv katalanska politiker som för ett par år sedan utlyste det olagliga självständighetsvalet. Mitt i veckan hölls flera demonstrationer och många av dessa utvecklades till så våldsamma gatustrider att sittande statsminister, Pedro Sánchez, gick ut i spansk tv för att lugna befolkningen försäkrade att centralregeringen ser allvarligt på händelserna och kommer ta hårda tag mot oromakarna, om det blir nödvändigt. Motsvarande gick presidenten för det katalanska Generalitat, Quim Torra, ut i tv och fördömde oroligheterna samtidigt som han uppmanade till lugn samt ordning och reda.
Oroligheterna under veckan har ägt rum i de fyra största Katalanska städerna: Barcelona, Girona, Tarragona och Lleida.
 
KALENDER Landingpage
 
 

90 % tillfrisknar efter bröstcancer i Málaga

breastcancer
Málagaprovinsens sjukhus har uppnått enastående resultat i kampen mot bröstcancer. Med ny forskning och behandling friskförklaras nu 90 procent av alla kvinnor som drabbas av den fruktade sjukdomen. För bara fem år sedan var det mellan 50 och 70 procent av alla patienter som tillfrisknade. Motiven bakom de uppseendeväckande resultaten finns att finna i ny forskning och nya behandlingsmetoder samt det faktum att man på sjukhusen i Málagaprovinsen i dag sätter in behandling i ett mycket tidigare stadium än tidigare.
Till framgångshistorien hör också att fler kvinnor än någonsin tidigare låter sig undersökas för bröstcancer.
 
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Antonio Banderas sålde slut på 20 000 biljetter

antoniobanderas
På under 24 timmar sålde biljetterna slut till Antonio Banderas debut som teaterdirektör för pjäsen som han själv också är med i som skådespelare. Den världskända skådespelaren debuterar den 27 november i sin nya teater ”Teatro del Soho” som, liksom namnet antyder, ligger i Málagas nya Soho-kvarter. Hans första verk blir musikalen ”A Churos Line”, som kommer att sätta upp med 45 föreställningar fram till den 19 januari. Antonio Banderas blev delägare i den gamla ”Teatro Alameda” för ett par år sedan, efter att hans planer på en stor teater och kulturhus i centrala Málaga rann ut i sanden. Under det senaste året har hans nya teater renoverats och nu står den färdig med en kapacitet att ta emot en publik på 900 personer.
Antonio Banderas har flera gånger sagt att han ser sitt nya teaterprojekt som sin karriärs största utmaning.
 
 
 
 
 
 {loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.