Äldre klagar över bankerna

Äldre klagar över bankerna

Bankernas omfattande omläggningar och nedskärningar drabbar många patienter, speciellt äldre. Många spanska konsumentorganisationer har länge uppmärksamma att många äldre har det svårt med bankärenden som kontantuttag. Förr kunde detta göras via bankernas kassor, men i och med moderniseringen blir liknande ärenden allt svårare då majoriteten av bankerna i dag bara har öppet för sådana bankärenden några timmar i veckan – eller än värre, på en del platser finns det inga fysiska bankkontor kvar. Det sistnämnda gäller i 26 av Málagaprovinsens 103 kommuner, vilka i dag bara har bankautomater. 

Generellt önskar konsumentorganisationerna bättre service till äldre, som i stor grad inte klarar av sina bankärenden via onlinetjänster eller mobiltelefon.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.