Málaga har brist på industrimark

Málaga har brist på industrimark

Det har länge varit brist på kvadratmeter i Málagas teknologipark (PTA). Det samma gäller nu även i stadens 16 industriområden, där allt i dagsläget är uthyrt. Det är alltså så att det samtidigt som det är positivt så är det tråkigt, för bristen på kontorslokaler och industritomter bromsar den positiva utvecklingen stadens framtida tillväxt.

”I dagsläget har vi tåg, hamn, flygplats och vägnät som gör Málaga till en intressant plats för industri, men vi saknar industriområden. Entreprenörer, investerare och kompetent arbetskraft är inte längre någon bristvara”, sägare Antonio López, som är ordförande för organisationen för Málagas industriområden (APOMA). Han ser potential för tusentals nya arbetsplatser i Málaga, förutsatt att det kan skapas nya industrikvarter. 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.