Massvaccinering mot influensa

Massvaccinering mot influensa

1,4 miljoner invånare i Andalusien får nu i dagarna erbjudande om det årliga vaccinet mot influensa. Det är alla invånare, även utlänningar, över 65 år som får erbjudandet. På grund av rädslan för Covid-19-smitta och den stora pressen som i år ligger på regionens sjukhus och vårdcentraler uppmanar myndigheterna, mer än någonsin tidigare, alla äldre att vaccinera sig. Den andalusiska sjukvården hoppas att minst 70 procent av målgruppen tackar ja till erbjudandet. För invånare under 65 år uppskattas det att myndigheterna kan erbjuda influensavaccin först i november. Den andalusiska sjukvården fruktar att systemet kan komma att kollapsa ifall det blir en stor mängd influensapatienter i kombination med de nuvarande Covid-19-patienterna. 

Den dagliga smittsiffran i Andalusien ligger fortsatt på över tusen invånare, varav mellan 150-200 befinner sig i Málagaprovinsen.

(Källa: Dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.