Covid-19: Färre på sjukhus

Covid-19: Färre på sjukhus

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Antalet covid-19-patienter inlagda på de mycket pressade sjukhusen i Málaga har halverats på tre veckor, från 1 010 patienter den 2 februari till 494, varav 89 på intensivvårdsavdelningarna, den 23 februari.

Varken under den första eller andra vågen av smittan har antalet smittade på sjukhusen överstigit 1 000 patienter, medan smittfrekvensen som sågs efter jul tvingade sjukhusen i att sätta in beredskapsplaner. Men nu har alltså situationen förbättras, även om den fortfarande är pressad. 

Den totala siffran för antalet döda i covid-19 (i Málagaprovinsen) uppgick den 23 februari till 1 349 personer. Detta kan sättas i relation till de 52 020 personer (i Málagaprovinsen) som tillfrisknat från viruset sedan pandemin började.

Hälsovårdsmyndigheten uppmanar fortfarande till försiktighet och upprätthållande av samtliga skyddsåtgärder mot covid-19: användande av ansiktsmask, avstånd, god ventilation och god handhygien.

Även Junta de Andalucía fortsätter se allvarligt på situationen. I tisdags beslutade regionalregeringen att nuvarande restriktioner kommer att minst t.o.m. 4 mars. Detta innebär: regionen Andalusien, liksom regionens provinser, förblir stängd för in- och utresa, möten mellan personer fortsätter vara begränsade till maximalt fyra personer, icke-nödvändiga verksamheter måste stänga kl. 18.00 och utegångsförbudet mellan kl. 22.00-06.00 fortsätter också. Regionens expertkommitté kommer att mötas igen den 3 mars, för att avgöra om delar av restriktionerna ska lättas eller ej.

”Vi vill alla se lättnader av restriktionerna men den tredje vågen har varit mycket svår, med fler dödsfall än tidigare. Vi kommer att vara mycket försiktiga och avvaktar i väntan på vad experterna säger”, har regionalregeringens president, Juanma Moreno, sagt.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco