En utmaningarnas tid för alla

Försäkringsbranschen tillhör kategorin ”essentiella branscher” och därför har vi öppet ”på avstånd”. Vill du ha en försäkringsoffert, teckna en ny försäkring, ändra din nuvarande försäkring eller göra en skadeanmälan, är du välkommen att kontakta oss per telefon eller e-mail under våra vanliga kontorstider: måndag till fredag mellan kl. 10.00-14.00 och 15.00-17.00.  

Fram till nu har alla som jobbar hos Kaas & Kirkemann Försäkringsmäklare arbetat online hemifrån. Från den 27 april börjar vi att arbeta i skift på kontoret, så att vi kan följa de rekommendationer som råder gällande avstånd mellan medarbetare. Dessvärre får du ännu inte lov att besöka vårt kontor. Vi måste vänta med besök tills myndigheterna ger instruktioner kring återöppning av kontor. 

Vi har haft kunder som varit i behov av autohjälp nu under det nationella nödläget. Autohjälpen fungerar nästan som vanligt. Det kan dock vara en utmaning att hitta verkstäder som reparerar privata bilar, motorcyklar m.m. Många verkstäder har stängt eller reparerar bara fordon för professionellt bruk. De flesta värderingsmän har också sagt att de inte värderar bilar om det inte kan göras digitalt. Förhoppningsvis börjar verkstäderna att öppna upp för fler funktioner, så att man kan få sin bil reparerad.

Vi har också en del utmaningar när det gäller skador i hem och företagslokaler. Många hantverkare ger sig bara ut om det är mycket akuta situationer. De flesta värderingsmän gör bara värderingar om det kan göras via en videokonferens.

I dessa tider vill de flesta av oss helst låta bli besök hos läkare eller sjukhus. Det finns dock tillfällen då man måste ge sig iväg. Trots att det råder nödläge hjälper vi fortfarande till med auktorisationer från försäkringsbolagen. Har du haft till vana att komma in till vårt kontor för en auktorisation kan du nu i stället ta ett foto av dokumentationen och skicka den till oss med e-mail. Därefter skickar vi auktorisationen till dig.

Det har också uppstått flera frågor under denna hälsokris gällande vad försäkringar täcker, bland annat om det är nödvändigt att ha en bilförsäkring nu när man inte kan komma till Spanien m.m. Svar på många av de tvivel och frågor som många har just nu kan du hitta under ”Nyheter och Information” på vår webbplats: www.kaaskirkemann.com

Vi vill gärna säga tack till våra kunder för förståelsen och tålamodet som de visar under denna kris. Förhoppningsvis är Spanien nu igenom det värsta så att vi kan börja se fram emot ljusare tider. 

Ni får ha det bra allihop och ta hand om er själva och andra.

Med vänliga hälsingar och på återseende, snart hoppas jag 

Pernille Kaas

Av Pernille Kaas

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.