Ett ögonblick, vad säger panelen? (April 2021)

Ett ögonblick, vad säger panelen? (April 2021)

Frågor

1) En del har sin fulla tilltro till allmänmedicin, andra till naturmedicin och vissa väljer lite av varje. Vad väljer du, och varför?

2) Om du i dag fick möjlighet att möta dig själv, där du var för ett år sedan, när pandemin just dragit in över Europa, vad skulle du ge dig själv för tips inför året som kom?

3) Vad är det bästa på tv just nu?


Namn: Monica Silverstrand

Bor:     Marbella

Gör:    Sjunger, översätter och säljer bostäder

1) Jag gillar alternativ i livet och är öppen för andras upplevelser och rekommendationer. Det ena förtar inte det andra. Jag testar gärna det som verkar trovärdigt och ratar resten.

2) Hyr ett stort hus där du kan vara med vänner, tomt och pool. Som singel har det varit rätt ensamt bitvis.

Tips: tänk på att äta mycket mindre eftersom du inte får vara ute på långpromenader på 10 veckor!

…Synd att jag inte levde efter det tipset …

3) Gift vid första ögonkastet är en kul serie på SVT. Jag älskar sociala experiment!

Netflix har massor av bra serier, t ex Queen’s Gambit om en ung, supersmart föräldralös tjej på 60-talet som blir bäst i schack.

Unorthodox är en fantastisk serie om en ung judinna som går emot den ortodoxa familjen.

(Jag gillar inte Sci-fi och overkliga saker utan tycker mer om sånt som är baserat på verkliga händelser.)

På C-more ser jag sådant som TV4 sänder så slipper jag störande reklamavbrott. T ex Mästerkocken, Talang, Strömstedts och Benjamins.

Apple TV+ har flera kanonproduktioner, bland andra: The Morning Show, Truth be told, Defending Jacob.


Namn: Tony Söderberg

Bor: Skövde

Gör: Kundservicechef på Mio 

1) Jag förlitar mig på vetenskapen och skulle aldrig välja bort beprövad medicin- och forskning. Naturmedicin i all ära men det finns ju en orsak till att det inte är vedertaget inom modern behandling.

2) Lyssna inte på alla löften om minskad smittspridning, vaccinationstakt- och tillgång till vaccin och tro att det här är snabbt övergående. Förbered dig på ett långlopp.

3) På det spanska temat kan jag absolut rekommendera La Casa de Papel som finns att se på Netflix. Gillar att den är på spanska för att se om jag kan snappa upp något. Man får följa flera olika karaktärer som leds av ”Professorn” under ett bankrån i Kungliga spanska myntverket. Fyra mycket bra säsonger som absolut är sevärda!


Namn: Marie-Anne Taygan

Bor:     Fuengirola

Gör:    Arbetar hos Pro-Nordix

1) Jag tillhör dem som väljer lite av varje, provar mig fram och försöker få en känsla av vilket som är bäst för min kropp. Man måste ju testa i ett par månader för att se om det ger något resultat. Efter att det har gått en tid och inget resultat är uppnått så avslutar jag det hela och försöker att leva sunt.

2) Stanna kvar där du är och lev efter reglerna som finns där. Det har inte blivit bättre av att åka någon annanstans för pandemin finns över hela Europa. 

Jag tycker att vi har klarat oss bra här i Fuengirola även om jag blev sjuk. Jag hade tur att det var lindrigt så jag ångrar inte att vi stannade här och inte flyttade tillbaka till Sverige. Jag är nöjd med valet som vi gjorde även om jag blev av med mitt arbete på grund av pandemin. Det har löst sig och jag har hittat ett nytt arbete på distans med samma lön, så allt känns bra.

 3) Jag har precis bytt från Vodafone till Vozplus som har lite extra engelska kanaler, annars är det den spansk tv som gäller för oss. Där vi kan ställa in kanalerna till originalspråk för det som visas i olika kanaler. Vi talar svenska, engelska och turkiska hemma så kanal 3, Divinity och Nova har en del turkiska serier som vi följer eftersom språket är turkiska. Vi försöker också utforska utbudet på de nya engelska kanalerna som vi har fått och se om det finns några bra program. Vi har inga svenska kanaler men Fox visade en svensk film med Naomi Rapace härom dagen som var bra. De kanaler som vi har i dag räcker, så vi har inte tid att för Netflix eller HBO. Vi tittar mycket på internationella nyhetsprogram som CNN och BBC. Nackdelen med att allt är på engelska är att vi aldrig lär oss spanska.


Namn: Brith Bogårdh 

Bor:     Kungsör och Fuengirola

Gör:    Lärare

1) Mestadels har jag tilltro till allmänmedicinen men kompletterar med vitaminer och mineraler vid behov. Jag har Sjögrens syndrom och då använder jag ögondroppar, hudsalvor och annan passande medicin som jag får på recept. Det fungerar bra och jag vill inte experimentera med annat.

2) Jag kan inte komma på några tips jag skulle ge mig. Jag blev tvungen att efterfölja de restriktioner som utfärdades i Spanien och vi blev kvar längre än vad vi brukar på grund av inställda flyg. Pandemin kom så plötsligt och jag anade nog inte allvaret i att den skulle bli världsomfattande och långvarig. Dessutom vid hemkomsten har jag varit mycket försiktig med mig själv och andra. Det är nog många som skulle ha behövt tipsa sig själva att tänka på andra och skydda sig själva.

3) De flesta serier jag följt har gått på SVT play:

Small Axe – sanna historier om kampen mot rasism i London. Alltid aktuellt och mycket trovärdig.

Atlantis crossing – norsk dramaserie om 2:a Världskriget. Den serien ökade mitt intresse för historiska återblickar.

Den tunna blå linjen –svensk dramaserie om polisers hårda arbete och privatliv. Utspelar sig i Malmö. Trovärdig och gripande.

Bella bland kryddor och kriminella – svensk trivseldeckare med Claire Widholm. Lite smårolig och inte så allvarlig. Behövs ibland.

Hedersmordet – brittisk dramaserie, baserad på en sann berättelse från 2006. Gripande och tankeväckande.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.