Företag anpassar sig efter rådande situation

Företag anpassar sig efter rådande situation

Sedan coronakrisen tog över allas våra liv har många småföretag haft kniven mot strupen. Det blev ett krav för överlevnad att ställa om och komma med nya idéer för att företag ska kunna överleva. Det vanligaste är att bolag har förflyttat sig online och erbjuder hemleveranser. Kunderna kan inte gå till butiker längre, men butikerna kan fortfarande komma till kunden. Det var många företag som reagerade snabbt och började leverera för att fortfarande få inkomst, även om det inte ger samma intäkter som förut är det fortfarande pengar i omlopp vilket är en nödvändighet för mindre och även många större bolag. Vi kan se butiker som säljer kontorsmaterial, presenter, kaffe och många andra produkter online som en konsekvens av krisen. Det är häpnadsväckande hur snabbt vi kan anpassa oss. Tanken som slår oss är också vad som ska hända efter corona, är det här online beteendet något bestående?

Arbeta från distans 

Det är inte bara hemleveranser som ökat lavinartat utan det är även arbete på distans. Man ska vara hemma så mycket som möjligt, har kanske snuviga barn eller för mycket personal på en och samma plats, då finns det inget annat annat alternativ än att låta personalen jobba hemifrån. Man har tidigare kunnat läsa om den eviga debatten gällande distansarbete, om det är effektivt eller inte. Nu är det upp till alla anställda att bevisa slutresultatet på denna diskussion. Det här kan vara en början på en distanskultur som kommer hålla sig kvar även när corona är borta, för jobbet behöver bli klart trots stängda kontor – och det kommer det att bli. 

Vinnarna i coronakrisen

De som är vinnarna I coronakrisen är de företag som redan tidigare agerat online. Ett exempel är iGaming branschen. Uttråkade människor I karantän kan enkelt leta sig ut på internet efter underhållning som roulette slots och pokerspel. Utbudet av spel är otroligt stort och du kan hitta spelsidor med enkel registrering med BankID, spelsidor utan bankid och du kan hitta sidor med kortbetalning, e-wallets och till och med spela på faktura. Människor kanske inte spenderar lika mycket pengar som förut men samtidigt är det något som folk kommer lägga sina pengar på är det online erbjudanden. Vi har sett presentbutiker och blombutiker som går bra som aldrig förut. En missad födelsedag, en saknad vän eller en tanke till farmor – då gynnas onlinebutikerna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.