Hjälp ditt lokalsamhälle genom krisen – tre enkla tips

Hjälp ditt lokalsamhälle genom krisen - tre enkla tips

Det råder inga tvivel om att små och mellanstora verksamheter lider och har lidit under coronakrisen. Som med alla andra kriser blåser även denna över, och när faran är förbi, kan man hoppas att vi fortfarande har ett blomstrande, lokalt näringsliv.

Många frågar frustrerat hur man kan hjälpa de butiker som nu måste hålla stängt under krisen. Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa till att hålla hjulen i rullning i dina favoritbutiker samt i ditt lokalsamhälle, samt hjälpa till så att vi kommer ut starkare på andra sidan.

Ingen företagare förväntar sig leva på donationer, men många butiker erbjuder nu alternativa metoder som de erbjuder deras tjänster på. Läs här och inspireras till hur du kan bidra!

Köp nu, använd senare

Har du en favoritrestaurang eller en butik som du tycker mycket om så vet du också att du säkert kommer att gå dit när vardagen blir normal igen, när vi kan njuta av ljumma kvällar och vårdagar. Betala den där middagen för två som du ändå hade spenderat nu under mars. Ta din telefon och arrangera en banköverföring med ditt favoritcafé eller -restaurang, eller påminn dem om att ni kan använda Bizum och överföra samt motta pengar på en sekund. Det kan göra stor skillnad för den lilla företagaren runt knuten och du förlorar ingenting som du ändå inte hade betalat.

Bland annat caféer, grönsakshandlare, livsmedelsbutiker, restauranger, hotell, skönhets- och frisörsalonger annonserar gärna ut lösningar som dessa just nu. Ring till din butik och fråga, de kommer med största sannolikhet bli extremt tacksamma för gesten.

Beställ

Trots att du kanske inte får leveransen i morgon så beställ sängen, spat eller t ex möblerna som du funderat på att köpa. Butiken är säkert flexibel. Kanske får du till och med rabatt om du beställer nu, under en tid då intäkterna är knappa. Är det en investering som du ändå tänkt göra är det kanske just nu som du ska passa på att göra ett bra klipp.

Reserver

Ska du arrangera ett evenemang till hösten och behöver catering? Eller vin till ett silverbröllop? Trots att dessa saker kanske inte är saker som man i vanliga fall betalar för ett halvår i förväg kan det vara en idé att göra beställningen. Även om det inte direkt orsakar stort klirr i kassan hos leverantören kan det betyda mycket för företagaren att veta att kalendern är fullbokad när vi kommer ut på andra sidan.

Global kris – lokal lösning

Tänk på att du, när du stöttar de lokala företagen, även bidrar till att expediten kan behålla sitt jobb och köpa t ex skolutrustning till sina barn.

Och till slut, kära läsare, vi kommer att komma ut på andra sidan och säkert tidigare än vi tror. Men du kan göra ditt för att din granne har ett jobb och att din vän eller väninna också har en arbetsplats att gå till. Låt oss gå ihop och visa att vi bryr oss om varandra och inte låter detta sänka oss. Vi är experter på att anpassa oss – låt oss möta de företag som visar flexibilitet och kreativitet i deras försök att möta oss och vår nya (tillfälliga!) situation.

Av Louise Mercedes Frank

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.