Förverkliga bostadsdrömmen i Spanien med hjälp av Handelsbanken

Förverkliga bostadsdrömmen i Spanien med hjälp av Handelsbanken

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Ingen har väl missat att trycket på den spanska bostadsmarknaden är enormt stort. När covidpandemin började var det mycket tvivel men nu med facit i hand ser vi att efterfrågan på bostäder i solen har skjutit i höjden.

Drömmer du om ett hem i Spanien och nu vill ta tag i saken är en av de stora frågorna finansiering av bostaden. Om du behöver bostadslån är det tryggt att välja en bank där man kan det spanska systemet, talar svenska och dessutom förstår dig som svensk.

Handelsbanken har funnits på plats i Marbella sedan 1990 och har tack vare det gedigen erfarenhet och kunskap om bolåneprocessen. Att banken faktiskt ligger på Costa del Sol gör att de kan ge personlig service på plats. Låt oss här poängtera att Handelsbanken Marbella inte har annan bankverksamhet och att deras enda produkt i Marbella är just bolån, vilket de erbjuder till Handelsbankens kunder i Sverige eller Norge.

För att ansöka om lån Handelsbanken för bostadsköp i Spanien kontaktar du först ditt lokala Handelsbankenkontor, som ger det initiala lånelöftet. Lånet läggs sedan upp i Handelsbanken Luxembourg* med den spanska bostaden som säkerhet. Bostaden i Spanien kan belånas upp till max 75 procent av det lägsta av värdet av köpeskilling eller värdering och minsta lånebelopp är 100 000 euro. En individuell bedömning görs alltid.

Vidare vill Handelsbanken Marbella uppmärksamma er på:

  • Vid köp av bostad i Spanien så har man alltid lagfartskostnader för köpet.
  • Anlita alltid en advokat som ser till dina intressen och ansvarar för bostadens legalitet.  
  • Ränteavdraget måste du själv ta upp i din deklaration, det sker inte automatiskt.

*Via Handelsbanken Luxembourg kan även bostäder i Frankrike och Portugal belånas, med initialt lånelöfte från kundens lokala Handelsbankenkontor i Sverige eller Norge.

Svenska Handelsbanken Spanien

Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1,

Nueva Andalucía, Marbella

+34 952 81 75 50

marbella@handelsbanken.es

www.handelsbanken.es

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco