Google + Málaga = sant

Under kommande fem år kommer Google att investerar 500 miljoner euro i Spanien för att påskynda landets digitala övergång. I investeringsplanerna ingår att skapa Googles första spanska ”molnregion” i Madrid, vilket ska göras i samarbete med den spanska telefon- och internetleverantören Telefónica. Dessutom ska Googles installera den första privata undervattenskabeln, som kommer att ansluta Spanien med USA och Storbritannien, vilket ska göra det möjligt för privata och offentliga företag samt myndigheter att påskynda sin egen övergång till den digitala världen.

Google har även meddelat att Málagas valts ut för att här skapa ett cyber-säkerhetscenter med spetskompetens. I det redan utvalda 2 500 kvadratmeter stora centret, med adress på Paseo de la Farola, kommer det bland annat att hållas utbildningar, föreläsningar och seminarier samt workshops m.m., om just säkerhet, och här kommer det även att ske både forskning och produktutveckling – allt i linje med de stora utmaningarna som finns i samband med digital transformation. 

Att Google valt just Málaga förklaras med orden: ”Denna region har stor talang och ett mycket levande ekosystem med ’startups’.” Dessutom har Google redan ett team, VirusTotal2012, bestående av 40 ingenjörer som är i ständigt samarbete med Málagas universitet, som kommer att fortsätta samt utveckla sitt arbete från centret.”

Google Iberias vicepresident, Fuencisla Clemares, har bekräftat uppgifterna och säger: ”Vi är stolta över att vara en del av Spaniens digitala omvandling samt att bidra till målen för landets digitala agenda 2025.”

(Källor: brainsre.news, Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.