Kärlek under pandemin

Fler förlovningar men färre bröllop. Även om folk förlovar sig som aldrig förr har den 73 biljoner dollar-bröllopsindustrin upplevt en enorm nedgång. Runt 80 procent av fjolårets bröllop ställdes in eller sköts upp enligt dataundersökningsbolaget IBIS World. Under 2020 firades det i Spanien 60 procent färre bröllop jämfört med tidigare år. De som trots allt gifte sig, gjorde det i mycket enklare stil. Inomhus-kyrkbröllop har ersatts med trädgårdsbröllop, eller strandbröllop som är populärt på Costa del Sol. Informationen visar också att brudparen spenderar betydligt mindre pengar på firandet, så bröllopskoordinatorer och leverantörer har tvingats anpassa sig till de nya trenderna som pekar på: mindre bröllopstårtor, kortare bröllopsklänningar och större diamanter! För att klara sig i konkurrensen måste nu fotografer och evenemangsplanerare erbjuda Zoom-, Youtube- och Facebook Live bröllop. (Det samma gäller begravningar.) Det är interaktiva bröllop, brudvalser och skålar framför skärmen samt virtuella bordsplaceringar som gäller. Bröllopsklännings-shoppingen har också flyttat till internet, med utställningslokaler online, där bruden och hennes väninnor kan välja, dela och rösta på sina favoritklänningar, naturligtvis med matchande munskydd i satäng och siden. Enligt spanska Vogue är vintage-bröllopsklänningar speciellt ”inne”.

Även om firandena blir mindre ses en markant ökning av storleken på diamanterna. Och med 20 i stället för 200 gäster kan brudparen också tillåta sig att spendera mer på blomsterarrangemang.

De nya bröllopen är en radikal förändring i en hittills traditionell industri, vari ett genomsnittsbröllop normalt kostat mer än 20 000 dollars. Nu firas online-bröllop till en bråkdel av de normala summorna. Men ingenting varar för evigt. Bröllopsindustrin förväntar en jätteboom med storslagna bröllop när pandemin är över, och det talas redan om den tredje bröllopsvågen år 2023!

(Källor: Washington Post, IBIS World, Vogue.es och El Confidential)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.