Handelsbanken förverkligar bostadsdrömmen i Spanien

Handelsbanken förverkligar bostadsdrömmen i Spanien

Den spanska bostadsmarknaden är stekhet. Det var många som tvivlade i början av pandemin men efterfrågan på bostäder i solen har skjutit i höjden. Funderar du på att köpa bostad i Spanien är en av de stora frågorna finansiering av bostaden. Ska det tas bostadslån är det tryggt att välja en bank som både kan det spanska systemet, talar svenska och dessutom förstår dig som svensk – dessa boxar tickar Handelsbanken!

Handelsbanken har funnits på plats i Marbella sedan 1990 och har tack vare det gedigen erfarenhet och kunskap om bolåneprocessen. Att banken faktiskt ligger i Marbella gör att de kan ge personlig service om köpet sker på Costa del Sol, men de belånar även i övriga Spanien. Här ska det poängteras att Handelsbanken Marbella inte har annan bankverksamhet, deras enda produkt är just bolån, vilket de erbjuder personer som redan är Handelsbanken-kunder i Sverige eller Norge.

Att ta lån hos Handelsbanken för bostadsköp i Spanien går till så att du kontaktar ditt lokala Handelsbankenkontor, som är det som initialt ger lånelöftet. Lånet läggs upp i Handelsbanken Luxembourg* med den spanska bostaden som säkerhet. Bostaden i Spanien kan belånas upp 75 procent och minsta lånebelopp är 100 000 euro.

Vidare uppmärksammar Handelsbanken Marbella om:

  • Vid belåning av bostad i Spanien har man lagfartskostnader för köpet.
  • Anlita alltid en advokat som ser till dina intressen och ansvarar för bostadens legalitet.  
  • Ränteavdraget måste du själv ta upp i din deklaration, det sker inte automatiskt.

*Via Handelsbanken Luxembourg kan även bostäder i Frankrike och Portugal belånas, med initialt lånelöfte från kundens lokala kontor på hemmamarknaden.

Svenska Handelsbanken Spanien
Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1,
Nueva Andalucía, Marbella
+34 952 81 75 50
www.handelsbanken.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.