Handelsbanken – när du ska köpa bostad i Spanien

Handelsbanken – när du ska köpa bostad i Spanien

Att köpa bostad i Spanien skiljer sig en hel del från hur det går till hemma in Sverige. Vårt representationskontor i Marbella har lång erfarenhet av den spanska bostadsmarknaden. Vi hjälper dig med bolånet och delar med oss av våra tips och råd. Genom våra etablerade samarbeten med lokala advokater och värderingsbolag kan vi erbjuda kontakter och professionell service genom hela bolåneprocessen.

Hos oss kan du som privatperson låna till köp av bostad, för renovering av en befintlig bostad eller för refinansiering av existerande bolån. Ditt bolån läggs upp i Handelsbanken Luxembourg med bostaden i Spanien som säkerhet. Till skillnad från spanska banker kräver vi ingen livförsäkring från dig som vill låna pengar. Den spanska bolåneprocessen tar normalt 6-8 veckor. För att vi ska kunna hjälpa dig med din bostadsaffär behöver du vara kund på något av våra bankkontor i Sverige.

För att ansöka om lån hos Handelsbanken för bostadsköp i Spanien kontaktar du först ditt lokala Handelsbankenkontor, som ger det initiala lånelöftet. Lånet läggs sedan upp i Handelsbanken Luxembourg* med den spanska bostaden som säkerhet. Bostaden i Spanien kan belånas upp till 75 procent och minsta lånebelopp är 100 000 euro. En individuell bedömning görs alltid.

Vidare vill Handelsbanken Marbella uppmärksamma er på:

  • Vid köp av bostad i Spanien så har man alltid lagfartskostnader för köpet.
  • Anlita alltid en advokat som ser till dina intressen och ansvarar för bostadens legalitet.  
  • Ränteavdraget måste du själv ta upp i din deklaration, det sker inte automatiskt.

*Via Handelsbanken Luxembourg kan även bostäder i Frankrike och Portugal belånas, med initialt lånelöfte från kundens lokala Handelsbankenkontor i Sverige eller Norge.

Svenska Handelsbanken Spanien

Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1,

Nueva Andalucía, Marbella

+34 952 81 75 50

marbella@handelsbanken.es

www.handelsbanken.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.