Nyhet från SWEA Marbella: SWEA bidrar stort till ukrainska kvinnor

Nyhet från SWEA Marbella: SWEA bidrar stort till ukrainska kvinnor

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Det blev en historisk insamling, den största i SWEA:s historia, när SWEA International den 13 mars lämnade en donations-check på 1 070 000 kr till Beredskapslyftet och Ukrainian Professional Support Center (UPSC). De största bidragen kom från avdelningarna SWEA Marbella och SWEA Lissabon. SWEA Marbella bidrog med hela 7 100 euro, varav 3 154 euro hade skänkts från privata sponsorer samt enskilda Sweor. Övriga 3 946 euro togs från överskottet från SWEA Marbellas företagsmässa som hölls i höstas, vars totala överskott uppgick till 4 539 euro.

Ceremonin hölls på Advokatbyrån Roschiers kontor i centrala Stockholm med ett 80-tal inbjudna, däribland SWEA:s hedersordförande prinsessan Christina (som också överlämnade donationen), Ukrainas ambassadör Plakhotniuk, Fredrik Hillelson (Beredskapslyftets grundare) samt delar av SWEA:s internationella styrelse samt ett 30-tal unga ukrainska kvinnor som är involverade i Beredskapslyftets utbildningar.

Vid ceremonin bjöds det på champagne med tilltugg och egenkomponerad musik av den ukrainska pianisten Iryna Bilyk. SWEA Internationals ordförande Catarina Hanson höll tal och Anastasia Klonova berättade om UPSC, som är den del av Beredskapslyftet, som kommer att arrangera de utbildningar som SWEA betalar för. De första kurserna började redan i slutet av mars med fokus på vårdpersonal i samarbete med Sophiahemmet samt Academicum (språkutbildningen) och Ambea, Skandinaviens ledande omsorgsföretag.

”Jag är stolt och rörd över det otroliga engagemang bland SWEA:s medlemmar, och hur alla har gått samman för att stötta kvinnorna från Ukraina. Även om omständigheterna är väldigt olika, vet vi Sweor hur viktigt språket är i ett nytt land med en annan kultur och därför har detta projekt legat oss varmt om hjärtat” – Catarina Hansson.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco