La Sueca hälsar välkommen till En Sueco februari 2024

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco februari 2024

När jag skriver det här ligger jag hemma, insvept i en filt, med en kopp hett te på bordet. Då filten är favoriten för en av mina katter, ligger den vid mina fötter. Vid min axel ligger min andra katt på ”sin” favoritkudde. Tar jag en annan filt eller kudde, har jag snart en katt som sitter och stirrar argt på mig. Så här har det sett ut här hemma i några dagar nu. Jag brukar annars få det jag kallar 24-timmarsfeber: Jag känner mig perfekt på morgonen, ger mig i väg till jobbet, men så börjar det till lunch – maten smakar inte, jag blir sugen på coca-cola, jag börjar få ont i huvudet, börjar frysa och när jag kommer hem har febern redan nått 39 grader. Så lider jag av feberfrossa en natt och nästa dag börjar jag känna mig rask igen – febern har gjort sitt jobb. Så är det inte denna gång. Febern ligger i stället och pendlar flera dagar runt 38+ grader. Jag är konstant slö i kroppen och revbenen börjar känna av hostan. Det här är influensa. Jag brukar klara mig ifrån den. Det här är jag inte van vid. Fy vad det här är långtråkigt.

Tack och lov att jag i alla fall kan skriva, och mina kollegor och jag har skrivit en massa till detta nummer av En Sueco! Bland annat får du följa med Karethe, hon har varit ute på flera äventyr, både en vandring genom historien kring Caminto del Rey och hennes egen utflykt till den populära stigen samt hennes kajaktur i Sevilla. Ja, ingen anledning till att ha långtråkigt så länge man är frisk – det är bara att göra som Karethe och ge sig iväg!

Är äventyrandet inte för dig så kan du göra som Henrik, som ju tycker om att gå i sina penseér. Denna månad har han tagit fasta på Forbes utnämnande av Málaga och Costa del Sol som världens bästa plats att bo på. Fantastiskt, tycker nog de flesta, men det har också ett pris.

Själv hann jag med ett besök i La Cala de Mijas innan jag blev sjuk, där träffade jag Dana Dragomir. Hon är världens första kvinnliga professionella panflöjtist och i Sverige har hon bland annat jobbat med stora namn som Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Max Martin. Men hon har också en spännande historia om åren innan hon kom till Sverige, med konserter i bland annat Nordkorea, Syrien och Rumänien och till och med spionuppdrag.

Jag bjuder också på en artikel om ett rykte som jag föll över för en tid sedan – att läsken coca-cola faktiskt har sina rötter i Spanien. Detta är en ganska spännande historia, Coca-Cola var ju trots allt världens tioende starkaste varumärke förra året.

Med detta och massa mer läsning lämnar jag er snart till att bläddra vidare. Innan jag avslutar vill jag bara påminna om Alla hjärtans dag. Med allt hemskt som sker, krigen känns allt närmare, det ekonomiska läget är tufft för många, torkakris – snart ”klipper” de vattnet nattetid… man kan ju undra om det finns något alls att glädja sig över. Men visst finns det det, och det är för min del alla fina människor som jag har i mitt liv. Alla hjärtans dag behöver inte vara den amerikaskapade dagen som butiker och restauranger vill att vi ska köpa oss till. Det kostar inget att ge en kram, att skicka ett uppskattande WhatsApp eller säga till en person varför man uppskattar hen. Och jag lovat att det känns bra, och Alla hjärtans dag är en utmärkt dag att göra detta på!

Så kram på er!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Vill du ha mer läsning och dagliga nyheter? Kom ihåg att En Sueco har en prenumerationstjänst som heter SuecoPlus, med vilken du får dagliga nyheter och fler spännande artiklar direkt till din inbox.

Anmäl dig på: https://ensueco.com/plus/

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.