La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2024

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2024

Välkommen till ett nytt år! Detta blir det 14 året för mig här på redaktionen för En Sueco. Under dessa år har jag gått igenom två HP-laptops, tre om man räknar en som stals bara en vecka efter inköp, min pappas gamla MacBookPro, som jag bar med mig till dess att den klassades som vintage och inte gick att uppdatera mer, och så naturligtvis den Mac:en som jag nu sitter och klinkar på. Nej, jag knapprar inte på mitt tangentbord, jag tänker gärna att jag klinkar – liksom klinkandet på ett piano förmedlar en musikalisk historia eller berättelse förmedlar mitt klinkande också det, men i form av bokstäver och ord i stället för toner och melodier. Jag har inte bytt arbetsredskap för att jag direkt velat. Jag tenderar nämligen att bli fäst vid dem. Jag hade gärna suttit här med min första HP, men som ni vet, med utveckling och nya programvaror måste man gå vidare.

Fäst blir jag också vid mina temuggar, som faktiskt håller längre än datorerna. Min första här på kontoret var en naturligt keramikfärgad hög mugg med konstnärligt handmålade blå blomrankor på. Den åkte tyvärr i golvet en tidig morgon när morgontrötta jag (detta har ändrats på senare år) råkade välta ner muggen i golvet. Detta blev, förvisso ett obetydligt men ändå, problem för mig, för te är godast ur en favoritmugg. Men det var bara att gå vidare. Den andra muggen, som står med härligt, varmt egenblandat te här bredvid mig just nu, är svart med texten I solemnly swear that I am up to no good när den är kall, och när det hälls varmt te i den ser man i stället The Marauder’s Map – ja, så kan det vara när man är lite Harry Potter-nördig. Denna temugg vårdar jag ömt.

Hur som helst, ibland måste man lämna saker bakom sig och gå vidare. Då kan starten på ett nytt år vara utmärkt – kanske inte nödvändigtvis för att byta dator eller temugg, men vad som helst. Ett exempel kan vara negativa tankegångar som kräver att man väljer en ny väg eller ett nytt tankesätt. Tänk människor som liksom sitter fångade i en situation och inte ser att världen runt omkring faktiskt fortsätter framåt. Jag känner t ex en person som fortfarande är livrädd för covid-19, inte vill gå ut och bara tillåter ett fåtal personer komma in i hens hem. När hen själv måste gå ut bär hen fortfarande munskydd och handskar, och duschar direkt vid hemkomst. En annan jag känner tror att hen lever kvar i det osäkra ekonomiska läget som rådde under covidkrisen och att bankrutten kommer att ske i morgon – varje dag, fast läget faktiskt är ett annat. Faktum är att bägge mår dåligt över sina situationer, men inte gör något annat än att gå runt i samma spår som de gjort de senaste tre åren.

Här på redaktionen går vi inte cirklar. Det finns ju så många intressanta människor att träffa och spännande saker att göra, uppleva och skriva om! Denna månad i profilen får ni möta Pär Magnus Roos, som genom nya tankesätt och vägar har skapat sig en strålande global karriär, och han har dessutom nu valt att ta steget och förvärva en fotbollsklubb för vilken han också är direktör. En annan som tycker om att hitta nya vägar, men i form av vandringsleder, är Else Byskov, som i månadens utflykt tar med er till Nerja och bland annat grottorna där. Och kanske är det dags att hitta lite nya vägar i köket också? Då kan ett nytt recept från Veras Veranda passa – själv tycker jag att månadens recept, hjärtmusslor i Pernodsås, låter jättegott, och utmärkt nu är det dessutom är säsong för musslor!

God fortsättning på det nya året!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Vill du ha mer läsning och dagliga nyheter? Kom ihåg att En Sueco har en prenumerationstjänst som heter SuecoPlus, med vilken du får dagliga nyheter och fler spännande artiklar direkt till din inbox. Anmäl dig på: https://ensueco.com/plus/

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.