La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2024

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2024

Allting har ett slut. Oavsett om man vill det eller inte. En av de saker som håller på att ta slut är vattnet på Costa del Sol. Det regnar inte och utan regn fylls inte vattenreserverna på, och så blir det torrt. Det verkar dock vara svårt för många att förstå, då många pooler fortfarande är fyllda till brädden och trädgårdar är gröna. Nu vet jag inte om människorna med de vackra trädgårdarna och välfyllda poolerna använder icke-drickbart vatten till dessa ändamål, men är det verkligen troligt? Är det så att drickbart vatten används finner jag inte ord för vad jag tycker om personer som gör så. Ser de sig själva som förmer? Anser de att bestämmelser och regler inte gäller dem? De är ignoranta och dumma. Räcker det inte att alla medier skriver om den allvarliga torkan och vattenrestriktioner. Fattar de inte?

Jag stötte här om dagen på en bekant som sa att han minsann inte tänker lida av torkan. Han berättade om hur han använder vatten precis som vanligt, för han vill minsann njuta av sin uppvärmda pool, sin jacuzzi och har ingen lust att titta på en torr trädgård. Han degraderades snabbt från bekant till ingenting hos mig.

Hemma hos mig vattnar vi våra växter med potatisvatten och kondensvattnet från torktumlaren. Vi tar vara på vattnet i duschen medan vi väntar på att det blir varmt – och vi tar snabba duschar i stället för bad. Vi stänger av kranen när vi borstar tänder och tvättar händerna, liksom när vi tvättar håret. Vi har ställt om flottörventilen som styr vattenflödet så att toaletten spolas med mindre mängd vatten. Vi tvättar bara fulla maskiner. Vi lagar mer mat som inte kräver tillagning genom kokning. Många bäckar små…

Något annat som tar slut är en musik-era med den så populära sång- och musikduon Monica Silverstrand och Erik Grahn. I elva år har de underhållit publik i Marbella vår och höst, men deras redan utsålda show i mars blir den sista. Med utgångspunkt i detta har jag träffat Monica och Erik, för jag är nyfiken på varför de slutar och vad de ska göra nu?! Om detta kan du läsa mer i månadens profilartikel.

En annan sak som jag varit nyfiken på är Sakurafestivalen i Alfarnate. Det är nu tredje gången som Sakura firas i den lilla byn. Själv var jag där förra året för att ta reda på varför det firas en fest med ett så japanklingande namn i en liten by i Málagaprovinsen. Sakura i Alfarnate firas visserligen först i april men du får artikeln nu i mars, så att du har gott om tid att planera in det i kalendern, om du själva vill bege dig till Alfarnate för att se byn smyckad med körsbärsblommor och kanske provsmaka en dorayaki.

Som vanligt bjuder En Sueco även på mycket mer läsning som bland annat: om du tycker om att bege dig ut på äventyr har vi två inspirerade artiklar – den ena tar dig med till Granada och de gamla grottbostäderna i Sacromonte, och den andra till Montserrat med den kända katedralen och de spännande bergsformationerna.

Vill du i stället ha lite costa-historia tar vi denna månad en närmare titt på den ikoniska byggnaden SKOL i Marbella. När man i dag går förbi denna vita koloss, som kan tyckas föråldrad, kan det vara förvånande att lägenheterna där faktiskt är populära. Faktum är att SKOL har en historia som är värd att skriva om.

Vill du ha mer läsning? Kom ihåg att En Sueco har en prenumerationstjänst som heter SuecoPlus, med vilken du får fler spännande artiklar direkt till din inbox. Med SuecoPlus får du dessutom även dagliga spanska nyheter på svenska!

Anmäl dig på: https://ensueco.com/plus/

Glad påsk

Sara Laine

sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.