La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2022

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2022

”And Just Like That” heter uppföljaren till tv-serien ”Sex and the City” som startade i slutet av 90-talet. Och ”And Just Like That” handlar om just det som titeln antyder – Och Bara Så Där. Denna gång roades jag inte nämnvärt av karaktären Carrie och hennes väninnor, mer än att det var en lättsam serie att glo på när jag i vintras låg hemma i covidfeber – om det ens var covid. Läkarens telefondiagnos var covid, men hon ville inte att jag skulle komma in för covidtest och covid-hemtesten var slutsålda, så om jag verkligen hade covid kommer vi aldrig få veta. Och egentligen är det helt ointressant.

Ett resultat som dock är säkert är det som min väninna nyligen fick – bröstcancer. And just like that vändes hela livet upp och ned. Ni som läst min La Sueca genom åren vet att detta inte är första gången som personer i min närhet drabbas av cancer, men detta är första gången som det drabbar en jämnårig. En kvinna mitt i livet, med karriär, en fantastisk singelmamma med två tweens, med planer för livet, semester och roligheter. And just like that har allt förändrats. Sommaren är inställd och håret har rakats av. Och tyvärr, And just like that, kan allt förändras, just här och nu, för vem som helst av oss. Jag tror att många av oss är duktiga på att planera roligheter, och sedan när vi är mitt uppe i dem är vi så upptagna av mobiltelefoner och planerandet av framtiden, att vi faktiskt missar att ha roligt. Eller missar att njuta. Eller vad än det är vi gör. And just like that kan vi inte göra det, av en eller annan anledning.

Jag tänker hylla min väninna genom att köpa en massa Fuck Cancer-armband från Ung Cancer, i Sverige. Armband som jag sedan delar ut till höger och vänster. Detta gjorde jag när min pappa drabbades av cancer. Han dog av cancern. Utsikterna för min väninna ser bättre ut. Och så ska jag fortsätta stötta Cudeca.

Jag ska också hylla min väninna genom att ta till vara på livet. Vara i nuet. Samla på upplevelser tillsammans med nära och kära. Och jag ska vara nära, och ge massa kärlek. Och så ska jag kramas, jag älskar att kramas.

Och upplevelser hoppas jag att vi här på En Sueco kan inspirera till med detta fullspäckade sommarnummer. Så låt dig inspireras och väck upptäckarlusten med en övernattning i en äkta medeltidsborg. Kom närmare naturen med vår utflykt till Arucas geopark. Lär känna spansk kultur med vår artikel om La Virgen del Carmen. Och möt havet med kitesurfing.

Livet är till för att levas och livet ska levas lyckligt, och det är du själv som är ansvarig över att leva ditt liv, för ingen kan göra det åt dig. Fyll på varje dag med ett eller massa guldkorn och pärlor – och dem finns det gott om här i Spanien!

Nu tar magasinet En Sueco semester och är tillbaka den 1 september. Men vi på redaktionen fortsätter ihärdigt vårt arbete online, med nyheter som fortsätter att publiceras i SuecoPlus+ varje vardag, hela sommaren!

Glad sommar och på återseende!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.