Mäklarspalten: GIPE – Gestores Inmobiliarios Profesionales Europeos

Mäklarspalten: GIPE – Gestores Inmobiliarios Profesionales Europeos

GIPE grundades 1985 och är ett av de äldsta mäklarsamfunden i Spanien. I november 2022 gjordes en föryngring av styrelsen då Christofer Fogelberg, Daniel Holmqvist och Patrick Galiano valdes in. Under första delen av 2023 renoverades huvudkontoret i Málaga centrum, som ligger i det vackra Palatset Salinas, bara ett stenkast från Calle Larios.

GIPE har nu blivit det första tvåspråkiga mäklarsamfundet i Spanien och alla certifieringskurser och möten erbjuds i dag på både spanska och engelska. ”Det har länge varit ett problem, speciellt på Costa del Sol, att personer jobbar som mäklare utan någon som helst utbildning eller certifiering. Många gånger är det språkbarriären som sätter hinder i vägen och vi upplever att det finns många som gärna skulle vilja lära sig jobbet ordentligt men att de inte kunnat eller vetat vart de kan vända sig. Därför tyckte både Daniel och jag att det viktigaste för oss var att göra det möjligt att få GIPE-certifieringen på engelska”, säger Christofer Fogelberg.

Den 4 oktober invigdes det nyrenoverade kontoret med många kända ansikten från branschen på plats. GIPE håller även möten med intressanta talare och nätverksevenemang varje månad. Den 16–18 november kommer de att finnas med på SIMED i Málaga, som är en av de största bostadsmässorna. Fredagen den 17 håller de en konferens tillsammans med CEPI, som är den europeiska branschorganisationen. Den 23 november hålls novembermötet i Palacio Salinas kl. 18.30 med advokaten Teresa Toscano som gäst. Teresa Toscano är expert på urbanism och håller ett föredrag om den nya bostadslagen (Ley de Vivienda), med inriktning på fastighetsmäklare.

”Tack vare att vi erbjuder både utbildning, ansvarsförsäkring, juridisk assistans och co-working-centre i Málaga centrum, så har vi ett koncept som nu är helt anpassat till dagens marknadsläge”, avslutar Daniel Holmqvist, som till vardags jobbar som listing manager på StartGroup i Benalmádena.

För mer information, se: www.gipe.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.