Mellan 50 och 100 narkotikamaffior på Costa del Sol

Mellan 50 och 100 narkotikamaffior på Costa del Sol

En ny djupgående rapport från inrikesministeriet slår fast att mellan 50 – 100 narkotikamaffior håller till på eller precis omkring Costa del Sol. Ministeriet betecknar maffiorna som relativt stora ligor som specialiserar sig på narkotikahandel och ekobrott. Enligt inrikesministeriet är Costa del Sol i dag Spaniens sjätte största område för just denna sortens kriminalitet. Området är attraktivt för maffiorna på grund av tre saker: området är geografiskt en naturlig port till Europa från Marocko, som är storproducent av hasch. De stora kuststräckorna gör importen av narkotika lättare. Det samma gäller containerhamnen i Algeciras. Sista orsaken är skatteparadiset Gibraltar.

Under det senaste året har myndigheter intensiverat insatsen mot kriminaliteten i området, vilket lett till hittills osett stora beslag av narkotika och över 3 000 anhållna personer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.