På andra sidan… Förstår du hur du säljer dig själv?

På andra sidan... Förstår du hur du säljer dig själv?

Ska vi på anställningsintervju så måste vi sälja oss själva. Ska vi på en date med en snygg tjej eller kille, så ska vi också sälja oss själva. Vill du framåt, oavsett om det är på jobbet eller privat, så måste du kunna sälja dig själv – i alla fall till en viss del. Samma sak gäller för politikerna. Kan du inte sälja dig själv från talarstolen så får du inga röster. Den spanska regeringen har under de senaste åren sålt sig själv riktigt bra – bland annat genom att kalla sig Progressistas. Det kan bäst översättas och tolkas som att de skulle vara moderna och nytänkande. Trots intern oro och varierande resultat har regeringen med framgång lyckats hålla kvar vid att man är Progressistas. Pedro Sánchez & Co. har, med andra ord, sålt sig själv riktigt bra.

Men sälja sig ska inte alla få göra i framtiden. Nu ska det nämligen bli ett slut på att sälja sig själv och sina sexuella tjänster. Regeringen vill nämligen förbjuda prostitution – helt och hållet. Det ska bli straffbart att både köpa och sälja sexuella tjänster. Lagförslaget har presenterats i kongressen och ska debatteras vidare efter sommarens semestrar – nu i september.

Begreppet Progressistas klingar bra med att regeringen infört aktiv dödshjälp och flera andra åtgärder som ska säkra jämställdhet. Men att förbjuda prostitution orsakar en hittills osedd disharmoni i regeringens åtgärder. Det är varken modernt eller nytänkande – utan direkt dumt och naivt.

Strax efter att Pedro Sánchez tillträdde 2019 upprättade han ett ministerium för jämställdhet. Både han, partiet och den nya regeringspartnern Podemos ville inte bara skapa bättre jämställdhet mellan kvinnor och män, de ville – och vill – också får ett slut på den sexism och manschauvinism som präglar delar av samhället. Det låter ju som örongodis… men vad har det med prostitution att göra? Det finns ju även män som prostituerar sig. Liksom kvinnor som säljer sina sexuella tjänster till andra kvinnor. I dag ”handlas” det härs som tvärs i ett modernt samhälle – även i Spanien. Det sista kan de 1 500 prostituerade som nyligen protesterade mot lagförslaget i Madrid, berätta mycket mer om. De kom från när och fjärran, och deras budskap var tydligt: Min kropp – mitt val. Vi säljer glädje och trevliga stunder. Och: Vi vill legaliseras – vi vill betala skatt. Det är ju ”fina” ord från en ”grym” bransch – och det ger något att tänka på. Så vi tänker på det lite …

Min kropp – mitt val.

Förespråkar man personlig frihet är det väl också helt okej att man väljer att sälja sin kropp eller sina sexuella tjänster. Om man har friheten att kalla sig Key Account Manager eller någon annan snärtig titel, och sälja allvärldens strunt, varför ska man inte få sälja sexuella tjänster? Här vet man som köpare i alla fall vad det handlar om.

Vi säljer glädje och trevliga stunder…

Varje man – och kvinna – har sina behov, lustar och glädjeämnen. En del vill ta en tur i en karusell på tivoli, andra föredrar en tur i sänghalmen. Så har det väl alltid varit och det är bara mänskligt. Man kan väl också tänka sig att ”de handlande parterna” också har en trevlig stund tillsammans utöver det sexuella. Det kan väl knappast göra någon större skada.

Vi vill legaliseras – vi vill betala skatt…

Det är ju en gammal tanke, som en modernare och nytänkande regering utan problem skulle kunna sätta i handling. Ingen tjänar på dagens gråzoner. De prostituerade har inget val, de kan bara jobba svart, utan varken juridisk säkerhet eller möjlighet att bidra med något som helst till samhället. Skulle man våga ta steget och erkänna det yrke som uppskattningsvis ger 150 000 spanska kvinnor och män mat på bordet, skulle alla tjäna på det.

Är det å andra sidan förbjudet måste myndigheterna börja en jättejakt på tusentals prostituerade och ännu fler kunder. Resurserna som skulle behövas för detta finns helt enkelt inte och skulle man lyckas skrapa ihop några resurser kan de onekligen användas bättre på något annat. Det första skulle kunna vara att stärka insatsen mot de maffior, kidnappare, smugglare och andra som tvingar unga till prostitution på hemliga adresser. Det är motbjudande och det brer ut sig. Att sälja andra bör straffas hårdare än hårt.

Att en del å andra sidan väljer att sälja sig själva tycker jag däremot att vi kan leva med.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.