Familjer från norr med ett slott i söder

Familjer från norr med ett slott i söder

Medan det länge funnits väntelistor för Mitt Slott-projekt i Frankrike och Italien har försäljningen av aktier till ett nytt semesterslottsprojekt i södra Spanien påbörjats. Fördelen med ett slottsprojekt är att du som ägare slipper allt som har med underhåll, liksom även mycket annat, att göra under året.
Bakom projektet står tre erfarna danska affärsmän.

Av Steen Højgaard

Det gifta paret Laura Ricks och Lars Børresen bor med havsutsikt i Faaborg, på ön Fyn, mitt i Danmark, men jag och andra träffar dem vid det lilla slottet Palacete de Cazulas, uppe i bergen 60 kilometer öster om Málaga. Här visar paret och slottets nuvarande ägare potentiella köpare runt både ute i parken och inne i själva slottet. Tillsammans med Børge Bisgaard och Kim Folmann samt deras makar arbetar paret Børresen-Ricks med tre slottsprojekt, som alla går ut på att ha en utländsk semesterbostadslösning tillsammans med andra aktieägare.

De två första projekten – Mitt franska Slott i Provence och Mitt italienska Slott i Toscana – med 179 respektive 212 aktieägare, har sålt slut. Det finns till och med väntelistor till de båda projekten och när enskilda aktieägare har sålt en aktie har det gjorts för belopp högre än köpeskillingen.

Tillbaka till södra Spanien:

”Palacete de Cazulas byggdes till en början som en stor herrgård. Sedan 1992 har platsen genomgått en omfattande renovering och drivs i dag med fokus på exklusiva evenemang”, säger Lars Børresen, som tillsammans med Børge Bisgaard och Kim Folmann sitter i ledningen för det danska aktiebolaget Mit Slot, som verkar utifrån dansk lag. Alla tre direktörer bor i Danmark.

Det lilla slottet uppe i bergen 600 meter över havet har under många år drivits av ett brittiskt par, som nu på grund av ålder och sviktande hälsa gärna ser att slottet får nya ägare.

Den brittiska slottsfrun visar runt överallt och pratar om salar och de 19 fullt möblerade och väldigt olika dubbelrummen eller lägenheterna. När det brittiska paret tog över det lilla slottet hade det stått obebott i flera år och renoveringen har gjorts enligt parets önskemål.

Lars Børresen förklarar om konceptet ”Mitt spanska Slott”: ”Alla har möjlighet att köpa en ägarandel i detta magnifika slott, något som annars ligger utanför de flestas ekonomiska ramar. I all sin enkelhet är det vettigt att flera familjer äger ett semesterhus tillsammans i stället för att var och en köpa var sitt. De resterande aktierna säljs för ca 447 000 svenska kronor (320 000 danska kronor).”

Övertagandet av slottet beräknas ske den 1 december 2022.

”När det är fulltecknat kommer 152 familjer att ha investerat i det goda livet”, konstaterar Lars Børresen.

Palacete de Cazulas ligger i den frodigaste delen av Costa Tropical, där vädret är bättre än på det kända Costa del Sol, som ligger på andra sidan Málaga. På Costa Tropical skyddar bergen i Sierra Nevada mot stora väderförändringar som kommer från det spanska inlandet med stora kontraster i höga sommartemperaturer och kyligare vinterväder.

”Vädret runt Palacete de Cazulas är därför behagligt hela året. Om sommaren är det lite svalare och om vintern lite varmare. Antalet soldagar varierar från 24 till 30 soldagar per månad och läget, med bara en och en halv timme från Málaga flygplats, är viktigt. Till Málaga flyger många direktflyg hela året runt och konkurrens mellan flygbolagen om att erbjuda de bästa priserna är stor”, konstaterar Lars Børresen.

Själva slottet ligger på en ås omgiven av gröna citrusträd, avokadoträd, palmer, bananer och andra sorters fruktträd. Dessutom garanterar ett smart bevattningssystem vatten hela året runt, vilket är ganska ovanligt i Spanien.

”Försäljningen av aktier är i full gång och som aktieägare kan man fritt disponera flera rum under samma period och får på så sätt en perfekt miljö att samlas på även för familjer med flera generationer. Varje aktieägare är garanterad minst sex veckors vistelse per år och när semesterslottet är fullbelagt kan här bo upp till 35 till 50 personer samtidigt.”


Kontakt

Mit spanske Slot A/S

Jessens Pier 9 A

DK-5700 Svendborg

Direktör Lars Børresen

Tel. +45 40 28 92 88

borresen@mitspanskeslot.dk

www.mitspanskeslot.dk

Slottet

På det spanska slottet omfattar de 19 bostäderna minst två bäddar/en dubbelsäng, eget badrum och toalett, arbetsplats med wifi, luftkonditionering/värme och kylskåp.

Bland faciliteterna inomhus finns två större gemensamma kök, matsal för 30-50 personer, biljardrum, salonger, hall, grovkök/tvättstuga, verkstad och förråd.

Utomhus finns två gemensamma kök, en pool på 4×10 meter, en ny friskvårdspool kommer dessutom att byggas, park- och trädgårdsanläggningar med utsikt över landskapet, flera terrasser, tennisbana, lekstuga, lekplats, separat parkering och ett kapell som kan användas till t ex bröllop och kulturevenemang.

Bokning

Bokning av vistelse görs via ett onlinebokningssystem. Det finns ingen specifik längd eller fasta veckodagar för en vistelse. Flera bostäder kan bokas samtidigt och rummen fördelas på ett objektivt och transparent sätt genom ett poängsystem. Ingen aktieägare får, har eller kan erhålla särskilda rättigheter.

Bakom projektet

Lars Børresen var verkställande direktör (VD) och delägare i Urtekram A/S 2000-2018. 1978-2000 var han bland annat ekonomidirektör och medlem i koncernledningen i Dandy Group.

Børge Bisgaard har varit direktör för och delägare i byggföretaget Inissaq, som byggt bostäder åt hemförvaltningen på Grönland. Han har även varit rektor i Danmark.

Kim Folmann har bland annat varit direktör för Syddanske Turisme a/s, direktör för Fonden Fyntour och direktör för Greenland Tourism a/s i Nuuk.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.