Romantik och kärlek

Jag älskar denna årstid, av hela mitt hjärta. Det är en tid full av värme och kreativ energi. Vi öppnar fönstren och låter den första sommarmånaden sippra in i våra hem och hjärtan. Vi är redo att bjuda in nya och fantastiska upplevelser i våra liv. Jag älskar livet och jag önskar mig en värld full av kärlek. Trots att det känns som en jätteutmaning för både mitt hjärta och min hjärna har jag därför bestämt mig för att denna vackra första sommarmånad ska handla om kärlek.

Även om kärleken också kan vara en mardröm, och de flesta av oss gått igenom det, finns det någonstans inom oss alltid en längtan efter ovillkorlig kärlek. Det kan vara från familjen, i vänskaper eller i våra romantiska parförhållanden.

Just nu lever vi i en värld full av kaos och skift. Ofta känns sådana tider som mörka, men oavsett hur mörkt det än tycks vara så slocknar aldrig ljuset helt.

Parförhållanden och sex hör ofta ihop. Det är bevisat att sex med en partner som du älskar ger dig den största lyckan och känsla av en glädje som kommer från hjärtat.

Oscar Wilde skriver: ”Att älska dig själv är början på en livslång romans”.

En del experter menar att kärleken börjar med att kunna älska sig själv. Kärleken är basal i våra liv. Som ung och ända upp i mer mogen ålder i mitt liv var jag mestadels fokuserad på min kärlek till andra, utan att tänka på att det också skulle finnas plats för kärlek till mig själv. När den finns flyter den ovillkorliga kärleken också lättare till andra. Tror du att det är omöjligt så finns det en liten, enkel spegelövning som kan vara bra för dig själv och därmed även för dina medmänniskor. Övningen går till så att du står framför spegeln, ser dig själv kärleksfullt i ögonen och säger till dig själv ”jag älskar dig”. Du ska känna att det inte är ditt ego som säger orden utan att ”jag älskar dig” kommer villkorslöst från djupet av ditt hjärta. Gör det flera gånger varje dag och som en första hälsning till dig själv på morgonen. Jag säger det till mig själv som det första jag gör varje morgon. Många gånger är det en lite ynklig syn jag möter i spegeln, med morgonrufs och andra ”morgonskavanker”, och då kan jag inte låta bli att skratta lite kärleksfullt åt mig själv. På så sätt har dagen börjat bra och lättsamt, förstående och kärleksfullt. Jag känner tydligt att kärleken till mig själv även blir kärlek till andra, också med mer tolerans och färre fördomar.

Kärlekskosten

Kärleken till maten är också någonting som vi kan ta in i vår vardag. Kosten spelar en viktig roll för vår livsglädje och energi.

Ät mycket grön ekologisk mat. Det hjälper till att uttrycka vår kärlek till både vår kropp och hela världen.

Omramm Mikhael Aivanhov skriver i sin bok ”The Yoga of nutrition” att maten är ett kärleksbrev från skaparen. Som ett exempel skriver han att när du tar en frukt så tänk på att den är fylld med solens strålar, att den är ett brev från skaparen.

När du lagar mat, så koncentrera dig på att laga den med kärlek. Smaken i maten speglar om den är tillagad med kärlek. En enkel maträtt kan smaka gudomligt om kärleken finns i maten. Tillagas samma recept av sur plikt finns inte smaken och energin där, som den gör när rätten lagas med kärlek.

När jag en gång var mycket förälskad, men inte riktigt hade några pengar, la jag all min kärlek i en rätt som kallas ”brännande kärlek”, i vilken en del består av potatismos. Jag ansträngde mig verkligen med moset, med både smör och grädde, och såg till att det inte fanns några klumpar. Den gjorde succé och min vän pratade länge om just det potatismoset.

Om du via maten vill stimulera ditt förhållande och härligt sex så finns det några livsmedel som är särskilt bra. En god flaska rödvin kan göra underverk, naturligtvis i måttliga mängder. Rödvin kan bidra till att föra er närmare varandra och ge båda parter en skön erotisk upplevelse.

Kom också ihåg chokladen. Jag har ofta funderat kring att speciellt män tycker mycket om choklad, tills jag förstod, kort sagt, att dopaminet från chokladen frigörs i hjärnans lustcentrum och når sin höjdpunkt under orgasmen. Så har du svårt att säga de små orden ”jag älskar dig” kan det kanske göras med en fin ask god choklad.

Andra goda livsmedel som kan ha positiv effekt på ett härligt kärleksfullt sexliv är vitlök, det är ett afrodisiakum, mandlar, musslor, avokado och chili. I skrivande stund är det sparrissäsong, som förutom att vara bra prebiotika, är känd för att vara bra för en romantisk affär, och den kan med fördel serveras med lite ingefära. En engelsk herbalist, Nicholas Culpepper hävdade att sparris väcker lusten hos både kvinnor och män.

Honung är också uppskattat i kärlekslivet, då den visat sig kunna höja testosteronnivån i blodet. Honung nämns även i Kama Sutra.

När du äter, låt bli att skyffla maten i dig. Det är varken hälsosamt för kärleken, älskogen eller romantiken. Det finns en fras som jag många gånger använt när jag undervisat i ätvanor och näringslära. Jag tror att frasen är sann. Den lyder: ”du älskar som du äter”.

Kosttillskott

Kärlek och källvatten är saker som det inte finns tillräckligt av i världen som vi lever i just nu. För att ha tillräckligt med energi för kärlek, med alla dess aspekter och utmaningar, kan det vara bra med några kosttillskott.

  • Som alltid rekommenderar jag en bra bas av multivitaminer/mineraler. En del kompletta medel finns i flytande form och innehåller även några aminosyror.
  • L- arginin, som är en essentiell aminosyra, kan eventuellt vara det tillskott du saknar för att göra sexlivet bättre. Aminosyran har effekt på både kvinnors och mäns lust.
  • Kan eventuellt kombineras med Pycnogenol och/eller ginseng och ginkgo biloba.
  • Aminosyran Taurine kan kan också medverka till att öka den sexuella förmågan och lusten. Finns i några kombinationspreparat ihop med L-arginin.
  • Maca kan kanske vara den växt som bidra till att rädda ett besvärligt sexliv. Maca har använts i många hundra år till att främja fruktbarhet och sexlust. Maca kallas även peruansk ginseng och växer högt uppe i de peruanska bergen.
  • Ta eventuellt extra tillskott av B-vitaminer. Se till att få en kombination av alla B-vitaminerna. Hela din kropp behöver B-vitaminer för att fungera bra både fysiskt, psykiskt och mentalt. B-vitaminer kan hjälpa till att öka din energi till att hantera kärlek på alla fronter. Bland annat kan B-12 medverka till energi och ökad lust med energi till kärlek och sex.
  • Komplettera gärna dina kosttillskott med C- och E-vitaminer, zink och selen. De är alla bra antioxidanter, som hjälper kroppen att känna sig frisk och stark på många sätt.
  • Vitlök har många bra egenskaper. En av dem är att vitlök kan hjälpa till och förbättra sex och fruktbarhet. Allicin som finns i vitlök och hjälper till med att skapa ett bättre flyt i kretsloppet som hjälper hjärtat, men också med en bättre cirkulation i könsorganen. Kunskapen om vitlökens många egenskaper sträcker sig mer än 5 000 år tillbaka i tiden. Vitlök har dessutom en förmåga att sänka kolesterolet och triglycerider, samt har en kärlutvidgande effekt. Dessutom har den effekten att vara lätt blodförtunnande och bidrar till att minska homocysteinet i blodet.

Tips

Mitt kontor har ett altare med massa kristaller av alla de slag och i alla tänkbara färger, alla med varsin egenskap. En del av dem har jag till och med fått kodade med olika egenskaper.

Jag bär också alltid med mig några kristaller. I skrivande stund har jag en massa kodade kristaller bredvid mig, som ger mig skön energi.

Rosenkvarts, som jag har några stycken av, är känd som den bästa kärlekskristallen. Den hjälper kärleken på alla fronter. Den finns ofta i min ficka. Den hjälper i allmänhet till med att få in mer kärlek i mitt liv, både kärlek till mig själv och kärlek till andra människor och djur.

Av andra bra kristaller kan nämnas bergkristall och akvamarin, som också står för livsglädje och kärlek.

Jag har fått lov att använda ett citat av Emmett Fox ur min dotter Grethe Linds bok ”Inspiration til at styrke kroppens selvhelbredende kræfter”:

”Det finns inga svårigheter som tillräcklig kärlek inte kan övervinna. Det finns ingen sjukdom som tillräcklig kärlek inte kan bota. Ingen dörr som tillräcklig kärlek inte kan öppna. Det finns inget gap som tillräcklig kärlek inte kan slå en bro över. Ingen mur som tillräcklig kärlek inte kan välta. Och ingen synd som tillräcklig kärlek inte kan försona. Det betyder ingenting, hur djupa svårigheterna än verkar vara, hur hopplösa utsikterna än är, hur trasslig röran än är, hur stort felet än är. Ett tillräckligt förverkligande av kärleken kommer att lösa upp allt. Och om du kunde älska tillräckligt, skulle du vara världens lyckligaste och starkaste person.”

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.