Costa del Sol är fyllt med attraktioner och aktiviteter. Vad säg som eleganta delfiner, livsfarliga krokodiler, rytande tigrar, ylande vargar och färgglada fjärilar? Eller varför inte utmanande stigar, fartfyllda fyrhjulingar, snabba vattenrutschbanor och svalkande paddling?

Här presenterar En Sueco ett urval som du kan krydda sommardagarna med!

Vattenparker

Detta är garanterat barnens förstaval! Tänk att spendera en heldag i en vattenpark med massor av olika vattenrutschbanor och lek. Oavsett var du befinner dig på Costa del Sol är det aldrig långt till en vattenpark, här finns nämligen tre: Aqua Mijas (Mijas Costa), Aqualand (Torremolinos) och Aquavelis (Torre del Mar).

Gemensamt för alla tre är att de har attraktioner för alla åldrar, de har chill out, vattenlek för de minsta, roligheter för hela familjen och utmaningar för dem som söker en riktig adrenalinrush, och så har alla servering. Den största av dem tre är vattenparken i Torremolinos, men det tåls att säga att ingen av dessa tre vattenparker är lik en annan!

aquamijas.com

aqualand.es/torremolinos

aquavelis.es

Costa Water Park – här måste det även nämnas att det i Benalmádena, Fuengirola och Puerto Banús också finns flytande vattenparker vid stränderna, se: costawaterpark.com

Hop on Hop off – turistbuss i Málaga

Vet du att Málaga är mycket mer än en strandstad? Denna provinshuvudstad är faktiskt nästan 3 000 år gammal och fylld med kultur, historia och spännande sevärdheter. För en guidad tur genom denna pulserande Medelhavsstad är en sightseeingtur med stadens ”Hop on Hop off”-bussar ett utmärkt val. Med City-Sightseeings Hop-on-Hop-off-turer – som körs med dubbeldeckare med öppet tak – tas du med till Málagas populäraste sevärdheter som Centre Pompidou, Plaza de Toros, Castillo de Gibralfaro, Jardín Botánico och många fler, samtidigt som du kan lyssna på en audioguide, som finns på åtta språk.

Med Hop-on-Hop-off-bussarna kan du dessutom själv välja fritt vid vilken hållplats du vill hoppa på och av. Genom att boka bussightseeing med City-Sightseeing kan du dessutom komplettera bussturen med inträden till attraktioner, museer och till och med båtutflykter!

city-sightseeing.com/es/24/malaga

Andalusiens längsta zipline-linbana

För ett en riktig adrenalinkick ska du bege dig inlands till Sunview Park i Alhaurín de la Torre. Här får du en unik upplevelse när du svischar iväg i 100 km/h i en 1 350 meter lång zipline-linbana genom det Andalusiska landskapet.

Sunview Park erbjuder även aktiviteter som discgolf (även kallad frisbeegolf), bågskytte och hästridning. Anläggningen har också en högt belägen terrass med servering och panoramautsikt.

sunviewpark.com

Djurparker

På Costa del Sol finns det flera möjligheter att hälsa på djur. I Estepona hittas kustens största djurpark, Selwo Aventura, som sträcker sig över 100 hektar och utgör hem åt fler än 2 000 djur av olika arter från allt som elefanter, zebror, noshörningar, giraffer till den utrotningshotade iberiska lokatten. Serengeti-safarin gör det möjligt att komma riktigt nära djuren och för den som vill förlänga sitt äventyr kan man också boka övernattning i en afrikansk hydda.

selwo.es

En annan djurpark är Biopark i Fuengirola. Denna är mindre och var den första med zooimmersion-design i Europa. Här går du i tropiska skogar och upptäcker djuren som bor där, drygt 200 arter, som gorillor, schimpanser, orangutanger, tigrar, komodovaraner och många olika sorters fåglar. Under juli och augusti är djurparken dessutom öppen fram till midnatt och bjuder på speciella nattevenemang. Då denna djurpark ligger mitt i stan är den mycket lättillgänglig.

bioparcfuengirola.es

Mer djur…

I Benalmádena ligger kustens delfinarium Selwo Marina. Här kan du förutom att gå på delfinshow besöka pingviner på i Andalusiens enda ”pingvinarium” och varför inte hälsa på sjölejon. Här kan du även kliva in i Amazonas med pirayor (och andra fiska), grodor, fåglar och reptiler.

selwomarina.es

Också i Benalmádena, men längre upp från kusten, ligger det fina fjärilshuset Mariposario de Benalmádena med sin asiatiskinspirerade fasad. Här, i tropisk miljö, med massa växter, vattenfall och färgglada blommor, flyger fler än 1 500 fjärilar i regnbågens alla färger fritt.

mariposariodebenalmadena.com

I krokodilparken Crocodile Park i Torremollinos kan du gå bland hundratals krokodiler varav den största väger över 600 kilo. Här finns både nilkrokodiler, glasögonkajmaner och amerikanska alligatorer, liksom även mindre skräckinjagande djur som kameleonter, ödlor och sköldpaddor.

cocodrilospark.com

Beger du dig till Antequera nattetid kan du förvänta dig vargylningar i månskenet. Här ligger nämligen vargparken Lobo Park, som erbjuder besök när mörkret faller på, för en oförglömlig upplevelse. Självklart har vargparken även öppet dagtid, med guidade vargturer.

lobopark.com

Grottbesök

Känns sommardagarna överväldigande varma kan ett grottbesök svalka gott. I Nerja hittas droppstensgrottorna Cuevas de Nerja, där du längs trappor och småbroar går bland mäktiga stalaktiter och stalagmiter – det är inte för intet som dessa grottor är världskända som de mest spektakulära i hela Spanien. I anslutning till grottorna finns ett museum som berättar om grottorna och deras forntida historia. Nytt för i år är att besökare nu också kan upptäcka grottorna med VR och att 3D- och AI-teknik har använts för att återskapa ”Pepita”, som levde här för nästa 10 000 år sedan.

cuevadenerja.es

Klättring med massa vatten

Canyoning heter en sport när man klättrar, hasar, repellerar, hoppar, går och simmar i klyftor och på klippor som bildats av erosion av en flod. Detta är en aktivitet för äventyrslystna naturälskare och sportentusiaster och finns på olika platser och med olika svårighetsgrad utmed kusten. Se t ex: canyoningmalaga.com med verksamhet i Marbella.

SUP och kajak

Många förknippar sommar med vattensport och utmed hela Málagaprovinsens kust finns otaliga möjligheter att tillbringa dagarna med svalkande vattenaktiviteter. Något som på senare år blivit allt mer populärt är SUP (stand up paddleboarding = paddelsurfing), då du alltså står på en surfbräda och paddlar dig fram, och detta är skoj för hela familjen.

Vill du hellre ”sitta säkert i båten” erbjuder de flesta SUP-uthyrningsplatser även uthyrning av klassiska kajaker. Se t ex: educare-aventura.com med verksamhet i Nerja.

Kabinbana med spektakulär utsikt över kusten

I Benalmádena tar kabinbanan Benalmádena Teleférico med dig 800 meter upp till berget Monte Calamarros topp. Här har du otvivelaktigt kustens bästa panoramautsikt och när sikten är klar ser du hela vägen till Gibraltar och Marocko på andra sidan Medelhavet. Förutom en liten vandringsstig finns här på uppe toppen också fågelshower med olika sorters rovfåglar och jakttränade falkar – en urgammal tradition som sedan 2010 är skyddad som immateriellt kulturarv av Unesco.

telefericobenalmadena.com

Delfinsafari, fiske och andra äventyr till havs

Vill du ut på havet, känna saltstänk i ansiktet när du kör vattenskoter, se delfiner i sitt naturliga habitat eller uppleva en romantisk solnedgångsseglats, finns det ett stort utbud med aktiviteter till havs i Costa del Sols olika hamnar. Se t ex

costasolcruceros.com som erbjuder delfinsafari och utgår från Benalmádena hamn eller lunapesca.com i Puerto Banús – som förutom delfin- och valspaning också erbjuder fiske.

Full fart på fyra hjul

På flera platser längs Costa del Sol och inlands finns det möjlighet att hyra speciella ”buggies” (mindre fyrhjulsdrivna fordon) för äventyrskörning i naturen. I Marbella är en av uthyrarna buggyfunmarbella.com och adventure-spain.com finns i Mijas.

Kungens lilla stig

Detta är en av Málagaprovinsens populäraste turistattraktioner – El Caminito del Rey, en gångväg som tar med besökare på en 1 meter bred stig uppsatt på branta bergsväggar 100 meter över floden Guadalhorce i en smal ravin i de natursköna omgivningarna i El Chorro, nära Ardales. Tillgången till El Caminito del Rey är begränsad och biljetter måste köpas i förväg.

caminitodelrey.info

TIPS INNAN DU GER DIG IVÄG!
Kontrollera alltid öppettider, tider och information på respektive webbplats innan du ger dig iväg. En del attraktioner, parker och aktiviteter kräver förköp/bokning av biljetter etc. Online kan det också erbjudas familje- och grupprabatter och i vissa fall även kombinationsbiljetter till flera attraktioner, liksom hotellpaket etc.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.