Stor efterfrågan på Liberty Seguros husdjursförsäkring

Stor efterfrågan på Liberty Seguros husdjursförsäkring

Försäljningen av Liberty Seguros husdjursförsäkring har ökat med 25 procent det senaste halvåret och överstiger nu 1 miljon euro i årliga intäkter. Denna tillväxt följer de senaste två årens trend med en ökning på 12,7 procent 2021 och 13,6 procent 2022.

Den nya djurskyddslagen i Spanien (som började gälla den 29 september) kräver att alla hundägare ska ha en ansvarsförsäkring för sin hund, vilket har skapat en tydlig ökning i efterfrågan på försäkringen. (Det ska dock nämnas att just lagen om ansvarsförsäkring fortfarande väntar på reglering.) Även ökad medvetenhet om husdjurs välfärd och behovet av täckning för kostnader som veterinärbesök, stöld och resehjälp driver upp den ökade efterfrågan.

”Vi förväntar oss att detta segment fortsätter att växa inte bara på grund av ökade lagstadgade krav utan också på grund av samhällets växande medvetenhet kring husdjurens välfärd samt att ha täckning för t ex veterinärkostnader, stöld och resehjälp”, säger José Luis García Camiñas, produktchef hos Liberty Seguros i Europa.

De viktigaste förändringarna i Spaniens nya djurskyddslag är, förutom skyldighet att ha ansvarsförsäkring för skador orsakade av ens hund, att klassificeringen ”potentiellt farliga hundar” (PPP) har tagits bort och begreppet ”speciell hundhantering” har införts, med individuell bedömning av detta. Det finns också krav på obligatorisk hundägarutbildning. Dessa två förändringarna väntar dock också på reglering.

Liberty Seguros erbjuder omfattande försäkringsalternativ för husdjur och dessa kan anpassas efter individuella behov. Besök www.libertyexpatriates.es eller ring 91 342 25 49 för mer information om närmaste försäkringsagent/-mäklare.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.