Täcker privata reseförsäkringar när det är epidemi?

Täcker privata reseförsäkringar när det är epidemi?

Vi har fått många frågor kring reseförsäkring och täckning av det blå EU-sjukförsäkringskortet i samband med coronaviruset. Oavsett om du bor i Sverige, Danmark, Norge eller Spanien så täcker vår reseförsäkring alla destinationer med undantag för länder med oroligheter/krig eller hög sjukdomsrisk.

Covid-19 är just nu en epidemi och täcks därför för närvarande inte av de reseförsäkringar som vi kan erbjuda från de försäkringsbolag som vi samarbetar med. Villkoren kan dock ändras från dag till dag. Så snart det är täckning för Covid-19 informerar vi om detta på vår webbplats: www.kaaskirkemann.com under ”Nyheter och Information”. Andra sjukdomar som uppstått akut kommer att omfattas av försäkringen i samband med resa.

Är resans destination Spanien eller annat EU-land och har du det blå EU-sjukförsäkringskortet täcks du på samma villkor som andra invånare i det land som du befinner dig i. Det gäller även om du drabbas av Covid-19. Var uppmärksam på att behandlingen inte alltid är gratis. Kortet täcker inte hemtransport och inte heller hemtransport vid dödsfall.

Den privata reseförsäkringen täcker inte hemtransport för Covid-19-patienter så länge som sjukdomen betraktas som en epidemi. Hemtransport vid andra akuta sjukdomar, olyckor och dödsfall, som inte är av epidemi, kommer att täckas av försäkringen.

Beställer du reseförsäkring med avbeställningsskydd finns det täckning i fall du inte kan resa på grund av sjukdom. Du kommer också att vara täckt om sjukdomen är Covid-19, men det krävs att de handlar om sjukhusvistelse eller av läkare ordinerad vistelse inomhus. Karantän är inte en avbeställningsberättigande orsak.

Vi önskar er alla en bra och säker sommar.

Med vänliga hälsningar 

Pernille Kaas

Kaas & Kirkemann, www.kaaskirkemann.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.