Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Consulting A.C.M Bergman firade 10 år

Den 2 oktober firade Ann-Charlotte Bergman 10 år som egen företagare med sitt företag Consulting A.C.M Bergman. Hon har under årens lopp hjälpt många svenskar genom den spanska byråkratin när det gäller att köpa och sälja bostad, import av bilar, deklaration, bolagsbildningar etc.
Dagen till ära var det öppet hus på kontoret dit många av hennes kunder och vänner kom. Därefter var det mingel och svenska läckerheter på Restaurang la Chispa.


I kölvattnet på finanskrisen

Onsdagen den 7 oktober inbjöd Jyske Bank (Gibraltar) till ett seminarium på Hotell Fuerte i Marbella.

Ib Fredslund Madsen, som är chefsstrateg på Jyske Markets, tog temperaturen på världen under det gångna turbulenta året, under rubriken "Efter finanskrisen: slut på recessionen, men inte på problemen". Han tror på en svag uppgång med ytterligare deflation och rekommenderade fortsatt defensivitet på portföljsidan.

Att vi människor har en tendens att snart glömma vad som egentligen har hänt, illustrerade Ib Fredslund Madsen på ett snyggt sätt med det han kallar Bobby Ewing-saken. De flesta av oss satt klistrade vid TV:n den gången på 80-talet då oljefamiljen från Dallas blev ett av tidernas största TV-fenomen. Och många av oss minns också att man plötslig blev trött på den snälle sonen, Bobby, som man så lät dö i en trafikolycka. Warner Brothers ångrade dock beslutet och året efter trädde en livslevande Bobby ut ur duschen – det hela hade bara varit en ond dröm. Det finns en tendens till att vi är i en precis likadan situation i förhållande till krisen… och kanske därför begår vi också samma fel om och om igen.

I varje fall ger varken bankpaket, skattelättnader eller konstgjorda påtryckningar i produktionen, som t.ex. skrotpremier, ett reellt uppsving. Och så länge skulden är så stor som ska återbetalas, väntar kanske inte direkt en förbrukningsfest runt hörnet.

Efter kaffepausen intog den nya direktören för Jyske Bank (Gibraltar) podiet. Lars Aarup Jensen ska nästa år överta posten efter George Santos, som går i pension efter 40 år på posten.

Lars Aarup Jensen slog ett slag för jyskebank.tv, som på bästa Anders Damm-vis är ett ytterst innovativt initiativ och ett mycket starkt kommunikationsverktyg. Danskarna kan få glädje av den internetbaserade tv-kanalen på www.jyskebank.tv, medan andra nationaliteter kan se den engelska versionen på www.en.jyskebank.tv .


Stor födelsedagsfest på Holger Danske

Trots årstiden såg vädergudarna till att det var ett fantastiskt sommarväder söndagen den 18 oktober då restaurangen Holger Danske i Los Boliches, Fuengirola, firade fem år.
Både inomhus och utanför på terrassen vimlade det med människor som njöt av den goda maten som innehavaren Susanne ombesörjde.
Egon Kjer stod bakom keyboardet och levererade den ena stämningsfyllda sången efter den andra och en del av terrassen blev snabbt förvandlat till ett dansgolv.
Även om Susanne och John hade det snärjigt fanns tid till prata med gästerna och ta emot de många lyckönskningarna.
Susanne och John tackar alla som mötte upp för att vara med och fira restaurantens födelsedag.

 


Vinutställning
Från den 25 september till den 10 oktober skapade El Corte Inglés i Málaga ramen runt en utställning av viner från bodegor i Málagaprovinsen med denominación "Sierras de Malaga". Varje dag fanns det möjligheter att smaka på de olika vinerna och det var många som kom vägen förbi El Corte Inglés . I synnerhet den 7 oktober då det var möjligt att smaka vinerna från Cézar Viñedos y Bodegas S.L., Enkvist viner. Enologen José Manuell Cozar Cabañas var på plats och kunde besvara de många intresserade på deras frågor om vinerna från Enkvist.


Invigning av Kromand
Lördagar den 19 september kom flera hundra skandinaver för att delta i invigningen av nya Restaurang Kromand i Los Boliches, Fuengirola. Det serverades mat och dryck i strida strömmar, medan Egon Kjer underhöll med levande musik. Både Finn "Kromand" Løvgreen och Lars Juelsgaard hade en fantastisk dag, som började kl 15.00 och slutade först vid midnatt då de sista gästerna gick hem. Finn och Lars var ytterst nöjda med invigningen och tackar alla som kom och deltog i festligheterna.Britten – 70 år

Den kända svenska Costa del Sol veteranen Britten blev firad när hon förra månaden fyllde 70 år. Hon hade önskat sig en manskör och de fick hon, så dagen var fylld av sång och musik. Över 100 vänner, släktingar och kunder hade mött upp för att hylla födelsedagsbarnet – stämningen var hög dagen lång.
 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco