Jultomten är ett bra varumärke

Jultomten är ett bra varumärke

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Man kan lära sig många saker om att bygga upp ett märke och driva företag av jultomten.
Man kan väl kalla honom världens mest berömda multinationella företag.
Under alla omständigheter har han, tomten, sitt varumärke i ordning. Faktiskt kan man lära sig ganska mycket om att driva en verksamhet av honom, anser den amerikanska finanstidningen Forbes.
Först och främst har han byggt upp en helt otrolig märkeslojalitet genom att helt enkelt leverera varan, år efter år. Här finns det inte sex veckors leveranstid – en positiv kundupplevelse kommer bara genom att man lever upp till sina löften. Med andra ord kan julklappen inte vänta till fastan.
Det innebär naturligtvis att han har logistiken i ordning och att hans verkstad också är utrustad med den senaste nya teknologin för att säkerställa den störst möjliga effektiviteten.
Men han har tydligen också skänkt sin personalpolitik en tanke eller två. Han måste vara bra på att motivera sina små medhjälpare och skapa en sammanhållning, som förhindrar ett stort bortfall i medarbetarleden.
Och där finns helt klart en infrastruktur för att rekrytera och träna medhjälpare, förutom att erbjuda dem utvecklingsmöjligheter.

Framgång i global miljö
Hur får man annars topptalanger till att arbeta i ett hårt arktiskt klimat?
Många företag skulle verkligen kunna ha nytta av jultomtens insikt för sina kunders behov, även om Forbes konstaterar, att det inte varit möjligt att komma fram till vilket CRM-system han använder.
Det gäller också internationellt, där jultomten har förstått att anpassa sig till lokala förhållanden och till och med gärna använder sig av olika lokala namn. Det är vad Forbes kallar »en formel för framgång i en global miljö«.
Därtill kommer ett starkt samarbeta med strategiska partners på detalj- och marknadsföringssidan, som garanterar synlighet på marknaden.
Och så blir det hela avrundat med ett stort skratt. Ett positivare varumärke får man leta efter.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco