Var femte europé plågas av buller nattetid

Var femte europé plågas av buller nattetid

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Öronen sover aldrig, så vi ska vara rädda om dem – även när vi sover. Tjugo procent av alla européer utsätts för så mycket oväsen medan de sover att det kan påverka deras hälsa. Det skriver Världshälsoorganisationen WHO.
Liksom luftföroreningar och giftiga kemikalier är buller en miljörisk för hälsan. I stort sett alla utsätts för alltför mycket buller och det har också blivit något oundvikligt när man bor i stan. Därför har man inte uppmärksammat bullret på samma sätt som andra riskfaktorer.
WHO’s nya rekommendationer för nattligt buller i boendeområden är 40 dB. Utsätts man för högre nivåer kan det ge lättare hälsobesvär som sömnlöshet.
Ökar bullernivån till 55 dB eller mer (ljudnivån på en livligt trafikerad gata i Sverige) riskerar man att utsätta sig själv för mer allvarliga konsekvenser, som höjt blodtryck och hjärtinfart, eftersom kroppen och hjärnan hanterar ljud medan man sover, också vid hörselnedsättning.
Du är alltid välkommen att få dina öron undersökta och hörseln kontrollerad hos AudioMas – ring för tidsbeställning på 951 260 702.

Av Audiomas

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco