Ingefära mot gikt och för de resglada

Ingefära mot gikt och för de resglada

Ingefära kommer ursprungligen från det tropiska Asien, men odlas också i Afrika och Indien. Ingefära är en knölformad rot. Den är 2-5 cm i diameter, får 10-20 cm långa blad och röda bär och har genom årtusenden använts såväl i matlagning som inom medicin.
Ingefära motverkar gikt och reumatiska smärtor, den är antiinflammatorisk och i framtiden skulle den kunna bli prioriterad som botemedel mot gikt. Den är i varje fall bättre för att lindra smärtor och svullnader än de flesta av de gamla giktmedeciner som säljs i dag och så har ingefära inga biverkningar.
Ingefäraroten är ett vanligt stimulerande medel som styrker kretsloppet, förbättrar andningsorganen, matsmältningen, nervsystemet och ger en generell rensning av systemet genom huden, tarmen och njurarna. Ingefäraroten är starkt karminativ, slemlösande, magstärkande, uppstramande, vattendrivande, ökar blodcirkulationen och stärker det allmänna välmåendet.
Ingefäraroten är rik på näringsämnen, kan brukas enskilt eller ihop med andra örter. Ingefäraroten har under de senaste åren blivit vetenskapligt undersökt och har visat sig ha värdefulla egenskaper, som också lättar blodtryck, svalg och lungor, lindrar symptomen vid förkylning och influensa samt menstruationssmärtor.

Forskare har kommit fram till att ingefäraroten verkar direkt på mag-tarmkanalen, där den hjälper till att nedsætte illamående genom att neutralisera och absorberar toxiner. Ingefäraroten främjar tarmfloran, mildrar kolik och illamående då den hjälper till att kontrollera uppkastningar. Som ett medel mot trög matsmältning hjälper ingefäraroten med att undanröja tarmproblem och verkar lindra mag- och tarmkramp. Ingefäraroten bidrar också till att hålla magen i schack, vilket gör den värdefull vid både diarré och forstoppning.

Verkar som kosttillskott
Ingefäraroten fungerar som ett kosttillskott med stora mängder kalcium, järn, magnesium, fosfor, natrium och zink. Den innehåller 18 aminosyror, vitamin A, thiamin, riboflavin, niacin och askorbinsyra och är dessuton en mindre protein-, fett- och kolhydratminskare.
Iflg. forskarna har ingefära inga kända toxiska verkningar vid intag i normala doser, men om det stör en känslig mage, skall man självklart ta hänsyn till det.
Ingefära kan fås som flera olika slags kapslar hos Vitamina i Centro Idea.

Av Vitamina

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.