Fråga tandläkaren – mars 2010

Fråga:
Jag överväger att få mina tänder blekta, men jag skulle vilja veta, hur mycket det kostar, hur man gör det, och hur lång tid det tar. Finns det bara en färgnyans, eller kan man välja mellan flera olika? Håller blekningen eller skall den upprepas en gång om året eller oftare?
Jag har hört, att tandblekning kan skada tänderna, stämmer det?
Med vänliga hälsningar
LP

Svar:
Då tänderna har stor betydelse för ens utseende, är det klart, att det alltid uppstår många frågor, när det
t ex gäller blekning av tänderna.
Allt beror på dina tänders tillstånd och kvalitet. Vi erbjuder den behandling som passar dig bäst. Vi erbjuder antingen blekning med laser eller hemtandblekning med skena.
Fördelen med hemtandblekning med skena är att du kan bleka tänderna när du har lust, därutöver är det ett enkelt och snabbt sätt att uppnå ett resultat. När du känner behov av att göra en ny tandblekning, kan du ta kontakt med din tandläkare och få mera gel till blekningen.
Nackdelen med hemtandblekning är att det inte är möjligt att bleka alla basfärger, och det är nödvändigt att du i en längre period undviker mat och dryck, som kan missfärga tänderna.
Blekning med laser ger det bästa resultatet och behandlingen är enkel och snabb. Tänderna blir i allmänhet vitare än vid hemtandblekning, även gråtoner bleks lätt, vilket är svårt vid hemtandblekning.
Nackdelen med laserblekning är, att tänderna reagerar mer på kyla och värme i upp till 48 timmar efter själva behandlingen. Men därefter försvinner obehaget.

Varken hemtandblekning eller laserblekning är skadligt för tänderna, om det görs på rätt sätt. Med andra ord blir tänderna varken skadade eller porösa av blekning.
Oavsett dina tänders nuvarande tillstånd, om de bleks och slutresultat, kan vi upplysa dig om hur länge blekningen håller. Det vanligaste är att den håller flera år, men det beror sjalvklart på dina mat- och dryckesvanor mm. Du skall dessutom vara uppmärksam på att genetiska faktorer också spelar in.
På tandkliniken Nordic Dental Centre erbjuder vi just nu lasertandblekning för endast 290 € (normalpris är 450 €). Du är självklart välkommen till en gratis konsultation innan du tar ett beslut.

Med vänlig hälsning

Tandläkare Christina Radics
Nordic Dental Centre

Av Christina Radics, Nordic Dental Centre

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.