BirkeSød – är kalorifattig och håller koll på tänderna (sötningsmedel xylitol)

BirkeSød - är kalorifattig och håller koll på tänderna (sötningsmedel xylitol)

Dela

Det är populärt att fokusera på att äta kolhydratfattigt, vilket har gett goda förutsättningar för en helt ny generation av fabricerade matvaror, som just riktar sig till konsumenter som har ändrat sina matvanor. Sötningsmedel som BirkeSød är exempel på de nyskapande kostfaktorer, som används i kolhydratsfattiga maträtter eller dieter.

BirkeSød är ett vitt, kristalliserat pulver, som liknar och smakar socker. Det finns naturligt i träd, frukter, grönsaker och i människokroppen. BirkeSød används oftast som ett kalorifattigt sötningsmedel, som inte bryter ned tändernas emalj. BirkeSød tillhör gruppen polyoler av kolhydrater, och går ofta under betäckningen "sockeralkohol", då dess kemiska uppbyggnad liknar både socker och alkohol. Eftersom BirkeSød upptas långsamt och inte helt vid matsmältning, kan det marknadsföras med ett kaloriupptag på bara 2,4 kalorier per gram.

BirkeSød innehåller 40 % färre kalorier än vanligt socker, och är därmed en utmärkt sockerersättning i många av de kostprogram, som är populära just nu. Då BirkeSød upptas långsamt av kroppen har det också ett lågt glykemiskt index på 7. För att jämföra har socker ett glykemiskt index på 83.
Utöver de fördelar som BirkeSød ger som sötningsmedel i kosten, är pulvret också bra för tänderna. Det har en förmåga att motverka nedbrytning av tänderna och dess söta smak gör det mycket lämpligt för att användas i sockerfria tuggummin, pastiller och munhygienprodukter som t ex BirkeSød tuggummi. Vid Tokyo Dental College, Chiba Prefecture, Japan, undersökte man effekten av BirkeSød på återuppbyggnaden av mineraler i artificiellt demineraliserad tandemalj och kom fram till att BirkeSød påskyndar återuppbyggnaden av djuptliggande skikt av demineraliserad emalj vid intag av kalcium.

BirkeSød kan köpas i Vitamina i Centro Idea som pulver i påse med 200 gr och 800 gr men även som tuggummi.

Av Vitamina

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.