När jag för 10 år sedan studerade till heilpraktiker (tyskt utbildad naturläkare, red.) innehöll utbildningen många element från de gamla tyska kurbadstraditionerna, och jag måste erkänna att jag har tagit till mig hydroterapin. Hydroterapi kan nämligen, i sin mest primitiva form, utföras av alla patienter, i deras egna hem, med väldigt bra resultat.
Därför vill jag skriva en artikelserie, vari jag kort berättar om de olika hydroterapiformerna som finns, och förhoppningsvis kan du använda mina artiklar för att avhjälpa, lindra och kanske till och med helt bli av med olika symptom, som du i dagsläget har. I detta nummer kommer jag berätta för dig om undervattensmassage och Schlenzbad.

Värme bygger upp och stärker
Ett Schlenzbad är ett terapeutiskt bad, där vattnet är varmare än 39 grader. Det är nämligen vid den temperaturen som värmekänsliga virus och bakterier dör, och i övrigt också för att vi, när vi har feber som regel har en temperatur omkring 39 grader. Jag rekommenderar Schlenzbad till alla patienter med sköldkörtelproblem och tendens till cirkulationsproblem. Du kan också använda Schlenzbad mot alla symptom av stress, allt ifrån magsår till sömnlöshet. Det består helt enkelt av, att du lägger dig i ett badkar med minst 39 graders varmt vatten. Sedan ska du ligga i det varma badet under minst en halvtimme om dagen, eller åtminstone minst tre gånger i veckan.

Bubbelbad eller hydroterapeutiskt spa
Och nu till undervattensmassage. På tyska kurhotell kan du boka kombinationsbehandlingar, där du i ett hydroterapeutiskt spa ligger i ett Schlenz bad och aktiverar ömma muskler med vattenstrålar. Om du lider av något av de symtomen som jag nämnt ovan, vill jag rekommendera att du får ditt egna hydroterapeutiska spa. Men var uppmärksam! Enligt mig är det amerikanerna, med märket HotSprings®, som är marknadsledande idag. Varje munstycke är omsorgsfullt placerat och har sitt specifika behandlingsområde. Du har munstycken som specifikt behandlar dina stora muskelgrupper, som löser muskelspänningar och som stimulerar blodcirkulationen. Du har munstycken som stimulerar dina zonterapeutiska punkter under fötterna och som därmed stimulerar alla dina inre organ för ökat upptag och utsöndring. Och du har munstycken, som stimulerar speciella akupunkturpunkter och som därmed cirkulerar och frigör uppdämd energi. Dessutom är vattnet 39 grader, så att du samtidigt får alla de positiva effekterna från ett Schlenz bad och du aktiverar det lugnande nervsystemet, så att du blir härligt avslappnad och kommer ned i varv.

Pernille Damore, som startade detox-vågen i Danmark, bor numera i Spanien. Hon är utbildad heilpraktiker och erfaren holistisk behandlare. Hon föreläser på kurser och workshops, och har en retreat i Spanien och har skrivit flera böcker.

Av Pernille Damore

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.