Costa biz juli 2011

Rea+Sommar=Sant
Av tradition så har klädesbutik-erna i Nueva Andalucía under många år alltid haft en större rea under sommaren och så blir det även i år. Då, när de allra flesta bara njuter av solen och vill ta till vara på dagarna med något avslappnande, vill man kanske inte gå och prova kläder, men Fia i backen har tillsammans med några fler i Nueva Andalucía bestämt sig för att möta kundernas möjlighet att handla.
Fia i backen startar rean den 1 juli och har 50 % på ordinarie pris och ändrar samtidigt öppettiderna.
Under juli och augusti hålls butiken öppen måndag till fredag mellan kl. 10.00 – 14.00 och kl. 19.00 – 21.30, och lördagar mellan kl. 10.00 – 13.00.
Den 4 augusti öppnar modemässan på Bella Center i Köpenhamn upp sina portar med en presentation av vårkollektionen 2012.
Då kommer Fia i Backen att åka dit för att träffa flera svenska designers och se vilka nyheter de kommer att erbjuda. Förhoppningen är att kunna knyta nya spännande kontakter som ger er kunder ännu fler valmöjligheter, både när det gäller barn och damkollektionen.
Under modemässan kommer butiken att vara stängd. För dem som blir osäkra över öppettiderna, eller har andra frågor, så är de alltid välkomna att ringa.
Man når Fia i backen på tel. 952 81 65 12
Fia i Backen finns nu också på facebook.

 

Internet skräddarsys för dina behov
Konkurrensen bland internetleverantörerna på kusten ökar kraftigt. Därför är frågor som god service och en stabil produkt, som håller vad de lovar, viktiga för att överleva i djungeln av internetleverantörer.
WIFI Blue, ett spanskägt företag med skandinavisk personal, har gett sig in i kampen bland de många leverantörerna.
Med många års erfarenhet inom internettjänster till skandinaver på kusten, samt förvärv av redan existerande antenner i området från Torremolinos till Calahonda, kan WIFI Blue erbjuda trådlöst internet av hög kvalitet. I motsats till många andra leverantörer behöver man varken teckna kontrakt eller binda upp sig under en viss period för att kunna använda WIFI Blue:s trådlösa internet. På företagets hemsida: www.wifi-blue.com kan man själv bestämma hur länge man önskar använda internet – det finns möjlighet att betala för så lite som en timme, man bestämmer själv hur länge man önskar tillgång till internet och betalar bara för sin förbrukning.
Detta gör att lösningen är idealisk för skandinaver som är bosatta på kusten under kortare perioder. När man loggar in på startsidan, som man får tillgång till så snart man kopplat upp sig på WIFI Blue:s trådlösa nätverk, kan man köpa det paket som bäst motsvarar ens behov, och därefter betalar man för den tid som man önskar ha tillgång till internet.
Som förstagångsanvändare av tjänsten skickar WIFI Blue hem en tekniker till kunden för att se till att mottagningen i är ordning samt ser också till att konfigurera användarens dator, om det är nödvändigt. Om man bor i ett område där mottagningen är ostabil, kan man investera i en antenn. Om man väljer att teckna ett avtal för 18 månader får man antennen gratis.
WIFI Blue erbjuder två hastigheter: 1 MB och 3 MB. Betalningen för 1 MB ska antingen göras på WIFI Blue:s kontor i Fuengirola eller genom betalservice. Däremot kan 3 MB hastighet betalas genom PayPal på företagets hemsida.
För ytterligare information, ring Sandra på: 952 47 77 33 eller besök: www.wifi-blue.com.

Cirque du Soleil – världens mest hisnande cirkus besöker kusten
Cirque du Soleil från Kanada, med inte mindre än 55 artister från 17 olika länder, gästar Málaga med förställningen Alegría mellan 1 – 4 december.
Alegría är en av Cirque du Soleils klassiska föreställningar och mer än 10 miljoner personer världen över har redan sett den fantast-iska, historieberättande föreställningen en eller flera gånger, som bjuder på de bästa artisterna i världen. Det mest imponerande med Cirque du Soleils föreställning är den detaljerade koreo-grafin, den äventyrliga, levande musiken och den alltid höga aktiviteten på hela scenen, där gapande munnar och ivriga applåder bäst beskriver publikens reaktioner under föreställningen.
Cirque du Soleil har besökt kusten förr och varje gång har de gjort stor succé och föreställningarna har gått för fulla hus. Nu finns det alltså äntligen möjlighet att se eller återigen se världens bästa akrobater framföra de mest extravaganta och absurda rörelser.
Föreställningen Alegría bjuder bland annat på akrobatiska övningar på dubbeltrapets, hopp från trapets till trapets på hela 12 meters höjd, och det är en föreställning med hög koreografisk karaktär på trampoliner gömda under scenen. Utöver det bjuds det också på balansgång och volter på stavar hållna av akrobater.
Utöver föreställningens intensitet bör man inte förbise akrobaternas fina, handsydda kostymer, det spektakulära sminket samt de konstnärliga maskerna, som är skapade till varje enskild akrobat.
Kort sagt är Cirque du Soleil inte bara en cirkus, det är som att kliva in i en drömvärld där fantasin inte har några som helst gränser. Det är utan tvivel en upplevelse som man inte får missa.
Biljetter till föreställningen Alegría kan man köpa på: www.livenation.com, www.ticketmaster.com, www.servicaixa.com eller på www.corteingles.es/entradas.
Läs mer om Cirque du Soleil på: www.cirquedusoleil.com

 

Scan Transport expanderar
Niels Back med sin nordiska personal, Maria, María Luisa och Gabrielle.
Även om det nya nordiska kontoret har varit öppet under några månader var det först måndagen den 30 maj som den officiella invigningen ägde rum. Snyggt klädda i Scan Transports färger, rött och vitt, tog Maria, María Luisa och Gabrielle tillsammans med den högste chefen från Danmark, Niels Back, emot alla kunder, vänner och företagskontakter, som mötte upp för att önska lycka till och för att njuta av några timmar tillsammans i solskenet.
Scan Transports nya nordiska kontor ligger i Centro Idea på Mijasvägen.
www.scantransport.com

Nordic Muebles – Algarrobo Costa stänger
Den danska köksbutiken Nordic Muebles väljer att stänga sin avdelning i Algarrobo Costa. ”Den framgång, som vi har registrerat, sker väster om Málaga, så det är här vi kommer att koncentrera våra krafter”, säger innehavare Tonny Marchmann, vars butik ligger centralt belägen vid feriaplatsen i Fuengirola.
Butiken i Algarrobo Costa kommer att vara öppen under hela juli månad, och det kommer finnas stora rabatter på kök, garderober och badrum.
Jan Baastrup, som många känner, och som dagligen har varit i Algarrobo, återvänder till butiken i Fuengirola från och med den 1 september, efter en välförtjänt semester. ”Nordig Muebles i Fuengirola kommer fortsätta med sin service till kunderna öster om Málaga, och naturligtvis ta över alla förpliktelser mot de kunder som har handlat i Algarrobo”, förklarar Jan, som ser fram emot att återigen bli en del av Fuengirolagruppen, som förutom fyra snickare också består av Conny Boa och Tonny Marchmann. Tonny berättar att företaget har upplevt en stor tillväxt sedan man introducerade det egna märket och sedan de själva har börjat tillverka kök.
”Inför de nästkommande två månaderna kommer vi presentera hela fem nya utställningskök med alla de nya trenderna inom kök, bad och garderob – och det firar vi med genom att hålla öppet hus i oktober – men vi återkommer till det senare”.

 

Max Beach – Sommarens perfekta strandrestaurang
Max Beach är en av kustens små pärlor med strand så långt ögat når, både mot öster och väster, och anses av många vara den utmärkta platsen att tillbringa långa lata sommardagar på, när önskan om en lunch, ett kallt glas vin och en svalkande bris i skugg-an är det viktigaste på dagordningen. Med sitt läge på Mijas Costa är stranden vid restaurangen vanligtvis inte proppfull, vilket bidrar till restaurangens härligt avslappnade atmosfär.
När hungern verkligen gör sig påmind, kan det rekommenderas att man beställer en av de goda maträtterna som tillagas på restaurangens stora grill. Utbudet är läckert och består av allt från olika sorters medelshavsfisk till revbenspjäll och stora saftiga biffar, som alltid serveras med en god och lätt sallad. Utöver det grillade kan man till lunch välja mellan flera olika förrätter och sallader, gazpacho och carpaccio, fiskrätter som ångade musslor och stekt sjötunga, samt kötträtt-er som råbiff och kyckling i curry. Det finns även pizza och pasta till de små eller till dem som vill äta någonting snabbt för att sedan kunna återvända till stranden.
Medan terrasserna på Max Beach under dagtid är möblerade så att man ska kunna sitta och äta lunch iklädd sarong eller t-shirt med sand mellan tårna, är de på kvällarna fint dukade för middag. Menyn består av alla lunchrätt-erna och utöver det finns också äventyrligt läckra middagsspeci-aliteter som chateaubriand a la sal, helstekt lamm och anka a la orange.
Dessa delikatesser bör avnjutas i kvällsbrisen efter mörkrets inbrott, med stjärnorna tindrande i skyn, och njutandes av att sommaren återigen valt att komma till kusten.
För bordsbokning, ring: 952 932 780.

 

Frank är tillbaka…
Det finns ingen bättre Frank Sinatra sångare än engelska Stephen Triffitt, som nu gästar Costa del Sol i slutet av juli. Med en perfekt kombination av Sinatras röst, rörelser, stil, ja till och med hans utseende har Stephen Triffitt förmått att skapa den kända stjärnan utifrån sig själv. Journalister har tidigare sagt, att om man inte vetat bättre så skulle man tro att det var Frank Sinatra själv som stod på scen. Men äran tillfaller Stephen Triffitt, som under många år har gett liv åt sånglegenden.

Stephen Triffitt som Frank Sinatra…
Stephen Triffitt har uppträtt som Frank Sinatra i ”The Main Event” – en föreställning om Sinatras liv som berättats genom sång och musik – till att börja med i Atlantic City och senare i Las Vegas. Stephen har också uppträtt som Sinatra i succéföreställningen ”The Rat Pack”, som var en hyllning till de tre största sångarna genom tiderna; Sammy Davis Junior, Dean Martin och Old Blue Eyes, den legendariske Frank Sinatra. Föreställnigen visades i West End i London och turnerade sedan i hela England, Europa, Fjärran Östern och Amerika.
Under 2010 började Stephen turnera med den nya showen ”Sinatra Live at the Sands”, en föreställning som återskapar Frank Sinatras säkert mest berömda liveframträdande med orkestern Count Basie i legendariska Copa Room på The Sands Hotel i Las Vegas, ett framträdande som spelades in och gavs ut på album 1966.
Föreställningen med Frank Sinatra och orkestern Count Basie var magisk, och Frank Sinatra lär själv ha sagt efteråt att det nog var den spännande showen som han någonsin gjort.
Stephen Triffitt framträdande i hyllningen ”Sinatra Live at the Sands” har visat sig vara en sann Sinatraupplevelse. Han har framfört alla de kända sångerna som Sinatra själv gjorde på den tiden då hela världen låg för hans fötter. Stephen Triffitt blev, som i den ursprungliga showen, ackompanjerad av en orkester a la Count Basie, för att skapa en stämning som likvärdig originalet. Showen bjöd på många av Sinatras största hits som: Under My Skin, Come Fly With Me och My Kind Of Town. Efteråt har en journalist sagt att Stephen Triffitt sjöng alla Sinatras sånger helt perfekt, vilket man får lov att säga är det bästa beröm man kan få som Sinatrasångare.
Stephen Triffitt har också framfört populära föreställningar som ”Stephen Triffitt celebrates Frank Sinatra” och ”Sinatra Birthday Gala Concerts”, vari han uppträtt solo. De två föreställningarna, som visades på världsberömda London Palladium Teater, var sådana succéer att två av dem blev utsålda på en dag.

Sommaruppträdanden på Costa del Sol
Det är sällsynt att vi på Costa del Sol får chansen att se världens bästa Sinatra sångare, men i juli gästar han kusten, så missa inte denna enastående möjlighet. Gästerna kommer att ryckas in i en Sinatravärld, i den klassiska Ol´ Blue Eyes-stilen, från och med det allra första numret. Varje sång kommer att framföras med samma elegans och kraft som självaste Sinatra skulle ha framfört dem. Men det är inte allt, Stephen Triffitt ackompanjeras nämligen av en 22-manna Big Band-orkester.
Upplev Stephen Triffitt som Frank Sinatra på The Millionaires White Summer party, en afton i Las Vegas tecken, lördagen den 30 juli 2011 på Finca la Concepción i Marbella.
För ytterligare information och biljetter, besök: www.millionairessummerparty.com eller ring tel. 637 155 145.

 


Teamet bakom SBT Skandinavisk Byggtjänst, Antonio Curylo och Fredrick Zelmanovits.

Skandinaviskt byggbolag tas sig an sommarens många renoveringar
En hel del skandinaver anser att sommaren i Spanien är en dödslugn period, när värmen bromsar upp all aktivitet, men det är inte sant. Många skandinaver, som äger en semesterbostad på kusten, kommer nämligen bara hit under sommarmånaderna, och det är under semestern som allting ska fixas, vilket även innebär renovering av bostaden. Det skandinaviska byggbolaget SBT Skandinavisk Byggtjänst fokuserar inte bara på fastboende skandinaver på kusten, utan lägger lika stor vikt vid de skandinaver som gästar kusten under sommaren. Likaså är det många fastboende skandinaver som tillbringar sommaren i norr, men som föredrar att renoveringar och arbeten av bostaden pågår medan de är på annan plats. Därför gör SBT Skandinavisk Byggtjänst en extra insats för att synas hela året runt, så att kunderna vet att deras bostad kan renoveras oavsett årstid.
Kunden får löpande information om arbetet så att det aldrig uppstår några frågetecken kring hur arbetet fortskrider. Dessutom är det många utomhusarbeten som kräver ihållande bra väder för att kunna genomföras.
SBT Skandinavisk Byggtjänst står till tjänst hela sommaren och alla är välkomna att kontakta dem för en ickebindande offert. Ring: +34 664 471 237 eller se: www.skandbygg.com för ytterligare information.

 

Fullt hus när Charme Café firade 1-års jubileum
Det var fullt hur på Centro Plaza i Nueva Andalucía lördagen den 18 juni då Charme Café firade sin 1-års dag. Det härliga sommarvädret lockade gäster från hela kusten som ville vara med och fira dagen tillsammans med ägarna Charlotte och Mehdi samt deras lilla son Anders. Under hela dagen strömmade det in människor, och till kvällen var alla bord var bokade av middagsgäster, då det också bjöds på liveunderhållning bestående av orientalisk dans till besökarnas stora förnöjelse.
Charlotte, Mehdi och Anders är alla mycket glada för att så många gäster valde att fira dagen tillsammans med dem, och vill tacka alla för deras stöd, inte bara under jubileumsdagen, utan för hela föregående år.

 

Ett dramatiskt läsår
På samma plats som vi träffades inför den pirriga skolstarten i höstas, på skolgården, samlas vi igen. Denna gång är det dags att ta farväl inför ett välbehövligt sommarlov. För de flesta bara ett tillfälligt farväl då de utvilade kommer tillbaka till hösten. Men för andra ett definitivt adjö då nya äventyr väntar. Det går inte att på vår skola undvika att få en personlig relation till alla elever. Så det är inte utan, trots alla glada miner, som det skär lite i hjärtat en eftermiddag som denna.

Ett lyckat arrangemang
Men det är med glädje vi blickar tillbaka på detta läsår. Ett ytterst händelserikt och lärorikt år. Ett år fyllt med nya kunskaper, relationer och traditioner. Ett arrangemang som vi speciellt kommer att minnas med glädje är Svenska skolans dag. Trots att det var första året vi anordnade detta så blev det i våra mått mätta en succé. Syftet var inte bara att visa upp det allra bästa av vår skola för nya och gamla ansikten men också att ge våra elever en möjlighet att vara delaktiga i något större. Vara med att planera, genomföra och utvärdera ett arrangemang. Och allt detta lyckades vi utomord-entligt med!! I det gassande solskenet kom det över förväntan många intresserade människor i alla åldrar för att dela dagen med oss. Hopptornet fylldes snabbt av glada barn och tjejerna i ansiktsmålningen hade inte en lugn stund. På den stora gräsmattan var skratten många då alla vuxna man fick prova på skyjump eller tandemskidor. Ville man bara sitta och svalka sig i skuggan så fanns det både matservering med svenska köttbullar och cafeteria med färskt hembakat fikabröd och kaffe. Vid dagens slut gick ingen där i från tomhänt. Kanske ett fynd från loppisen eller en fin lotterivinst som något av de svenska företagen i området hade varit med och sponsrat med. Eleverna var otroligt stolta och nöjda med dagen och siktar redan nu in sig på nästa år.
Men nu sitter alla här, svettandes på den välanvända gräsmattan bredvid den nya klätterställningen. Förväntansfulla inför vad årets avslutning ska bjuda på. På programmet som alla föräldrar fått vid entrén står det i år inte bara skönsång av sommarsånger utan även att det kommer att bjudas på historiska sketcher. Under terminen har nämligen hela skolan, ända fån förskolan, haft ”nya och gamla testamentet” som ett av våra teman. Ett tema som visade sig vara perfekt att dramatisera utifrån. Spännande äventyr, mäktiga kungar och magiska händelser. Från skapelseberättelsen till Jesus korsfästelse. Och agera framför publik har visat sig under året vara något våra elever älskar. Var vecka har hela skolan i åldersintegrerade grupper haft drama på schemat. Vi har märkt hur mycket detta har stärkt elevernas självkänsla och gett dem större mod att tala inför stora grupper.
Medan vi lutar oss tillbaka på våra filtar för att njuta av skådespelet som snart skall börja vill vi önska er en riktigt skön sommar! Dörrar-na står öppna igen den 1:a september klockan 9.00. Välkomna!!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.