Sommar på kusten

 

Sommaren är här och det är återigen tid för att njuta av de härligt varma sommardagarna, och de svala sommarkvällarna. Men hur kan det göras på bästa sätt? En Sueco ger här ett gott råd på hur man kan svalka gommen med ett svalt vitt vin eller ett rosé, eller stimuleras med ett förförande rödvin, alla i en klass för sig, både för hemmet och stranden. Vi ger även de bästa idéerna till hur man lättast tar med vinet till festen.

Livligt och spännande sommarvin från Enkvist Wines
Från den lokala vinproducenten Enkvist Wines bjuds det alltid på härliga sommarviner gjorda på solmogna druvor odlade vid Rondas berg. Ett av sommarens bästa val är vinproducentens vita vin Elenor, som kännetecknas av sin gyllene färg och förförande Chardonnaydoft med antydan av smör, äpple och tropiska frukter. Vinet är lagrat ”sur lie” på franska ekfat i sex månader och är ett friskt och fruktigt vin med en bra balans och lång behaglig eftersmak.
Vinet passar perfekt till fiskrätter, ljust kött eller efterrätter och bör serveras vid 9 grader.
Se: www.enkvistwines.com för mer information och beställning.

 

”Must have” vin till en dag på stranden
La Copita är ett nytt innovativt sätt att njuta av vin och är perfekt till poolfester, stranden eller en picknick i naturen. Vinet levereras på ett elegant sätt i fina och mycket tåliga plastglas, som liknar traditionella vinglas, men som är termiskt förslutna så att vinet inte förlorar sin färg eller smak, och efteråt kan glaset kastas.
La Copita är en Domain Capendu odlad i jord av kalk, lera och sandsten. Det vita vinet kännetecknas av sin gyllene färg och doft av persika, nektarin och citrus, samt en kraftig smak av hasselnötter och honung. Förutom att njuta av vinet som aperitif passar den också fantastiskt till fisk, skaldjur och sallader.
Det röda vinet har en läcker doft av röda frukter och timjan, och har en rund och behaglig smak av röda frukter med en hint av choklad och viol. Bör avnjutas till grillat kött och mild ost.
Rosévinet har en fin ljusrosa färg med en härlig doft av hallon och vinbär. Smaken är rund och frisk och domineras av härliga röda sommarfrukter. Vinet gör sig perfekt till tapas, grillat kött, sallader och Mexikanskt.
La Copita kan också fås på flaska. Se: www.robertsonshop.com för mer information och beställning.

 

 

Sommarens bästa vän
La bota de vino är en av de bäst bevarade traditionerna i Spanien. Botaerna, som är framställd av skinn, har under de senaste århundradena varit en fast del av den spanska vardagen. Botaen användes traditionellt för förvaring av vin, så det kunde tas med på arbetet eller på resan. Idag har botaen blivit ett modefenomen som används av alla åldersgrupper och inte bara för vin, utan också för andra förfriskningar och för vatten. Den är därför helt perfekt till att ta med till stranden en varm sommardag då man snabbt blir törstig. I USA utgör den av de största modefenomenen. Företaget Jesús Blasco, i staden Sigüienza, som är inne på femte generationen att tillverka handsydda botas de vino, har i år ett stort utbud i snygga färger och mönster, som passar alla tillfällen och med ett foder av latex, så att den kan innehålla sodavatten utan att skinnet blir förstört.
Se alla de fina och snygga designerna på: www.botasdevinojb.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.