Internationell ”walkathon” i Marbella

Internationell ”walkathon” i Marbella

Vad är ett walkathon?
Det första kända ”walkathonet” arrangerades i San Juan, Puerto Rico 1953 av en av Puerto Ricos mest berömda inflytelserika skådespel-are, Ramón Rivero, mer känd som Diplo. Han gick 80 miles (128,7 km) från huvudstaden San Juan till Ponce på den andra sidan av ön, för att samla in pengar till Liga Puertorriqueña Contra el Cancer (Puerto Ricos kamp mot cancer). Genom detta samlade Ramón Rivero in 85 000 dollar på endast fyra dagar. ”The walkathon” blev en historisk händelse som lade grunden för en gemensam medvetenhet, och som sedan dess har kopierats över hela världen för olika ändamål.
Motion är sunt och bra för kroppen. Det säger de visa. Om det samtidigt är trevligt och bjuder på möjligheten att uppleva kustens vackra omgivningar, så kan vi väl inte komma närmare den perfekta motionsformen? Alla som vill kan delta i Marbellas första ”walkathon” någonsin – en vandring utmed stranden, i naturen och förbi några av Marbellas välbevarade hemligheter. Till hösten fylls staden av vandrare från hela världen, som från den 9 till och med den 12 oktober deltar i Marbella 4Days Walking event – och du är bjuden!

Holländsk tradition till Andalusien
Idén kommer från Hans Wohl, en holländare bosatt i Marbella. Hans Wohl kom ihåg José Luis Hernandezs, ledamot av kommunfullmäktige, budskap om att kommunen med glädje tar emot nya initiativ från fastboende utlänningar och började fundera på en internationell 4 dagars ”walkathon” som varje år gör stor succé i Nijmegen, Holland, med över 47 000 anmälningar. Den initiativtagande holländaren kontaktade kommunen i Marbella samt organisationen bakom evenemanget i Holland för att få några goda råd, och så började snart ett samarbete. Under en presentation av evenemanget för pressen, 19 april, sa Wohl att aktiviteten ”är mer ett festligt arrangemang än en sportaktivitet”.

Bli visuellt bortskämd under vandringarna
Marbella 4Days Walking, består av en daglig promenad på 20 kilometer från den 9 till den 12 oktober. Lördagen den 8 oktober träffas alla deltagare för att ordna med de sista praktiska detaljerna och på kvällen kommer det vara en lära-känna-varandra-fest. Den första 20-kilometersrutten börjar på söndags morgonen mellan kl. 8.30 och 9.00. Området bjuder på ett hav av vackra överraskningar, även för dem som vistas i och omkring Marbella dagligen. Deltagarna kommer att uppleva en ny tur varje dag – den första dagen kommer vara den lättaste, som bland annat för deltag-arna längs med Paseo Maritimo via Puerto Banús till San Pedro de Alcántara. Tredje dag-en blir troligtvis den mest utmanande med en vandring i Las Altos de Marbellas fantastiska höjder. Den sista dagen, den 12 oktober, tillbaka i centrala Marbella, kommer alla som genomfört årets ”walkathon” och därmed gått 80 kilometer inom loppet av dessa fyra dagar, få ta emot en Marbella 4Days Walking medalj. Organisationen ser med spänning fram emot debuten, och hoppas att arrangemanget kommer att hjälpa till att marknadsföra Marbella internationellt. Hans Wohl sa vid presskonferensen att man förväntar sig att deltagarlistan för detta ”walkathon” kommer att ligga på närmare 2 000 personer. Hoppet är att Marbella 4Days Walking ska bli ett årligt återkommande sportevenemang och redan nu har man tagit emot anmälningar från Holland, Spanien, Israel, England och Schweiz.
Priset för att delta är 40 euro och lokala företagare erbjuder särskilda rabatter för inkvartering och olika produkter, som alla han hittas på hemsidan:
www.marbella4dayswalking.com.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.