Puerto de la Ragua – det andra Sierra Nevada

Puerto de la Ragua - det andra Sierra Nevada

Vid bergspasset mellan provinserna Granada och Almería ligger skidorten Puerto de la Ragua. Området är en del av nationalparken Sierra Nevada och ligger knappt 100 kilometer från Pradollano, den del av Sierra Nevada som de flesta skidentusiaster känner till.
Puerto de la Ragua är som övriga Sierra Nevada var för 30 år sedan. Köerna är inte så långa och här är hittar man varken lika många pizzerior och disco-barer, eller samma hav av människor i neongröna, rosa och lila skiddräkter som man gör i Pradollano. Det är med andra ord ett lugt område med vacker natur, där det finns plats för alla.
Skidorten ligger i rättning mot Almería, i La Alpujarra, omkring 2 000 meter över havet. Orten ligger inte lika högt som Pradallano, men tillräckligt högt för att det under största delen av vintern ska finnas gott om snö att rulla runt i. Backarna är inte lika förstklassiga som de omkring Pradollano och man åker inte heller uppför och nedför berget i kabinbanor, men däremot är förutsättningarna för längdskidåkning helt perfekta.

Nöjen för hela familjen
Här finns mycket att göra för alla, inte bara skidåkare. Företaget Aventura Polar arrangerar bland annat ridturer genom den vackra pinjeskogen samt jaktutflykter. Man kan även passa på att åka hundspann som dras av grönländska slädhundar.
Vill man övernatta finns ett vandrarhem, men också ett litet byhotell som heter Posada de Los Arrieros. Hotellet är byggt på ruinerna av en byggnad som härstammar från slutet av 1800-talet. Posada de Los Arrieros är vackert beläget vid en liten å och Camino de Arrieros, den gamla romarvägen som gick från Grekland till Gibraltar och som idag har det poetiska namnet GR-7. Hotellet har vanliga dubbelrum och sviter, samt extra stora rum som har plats för hela åtta personer.
Området kring Puerto de la Ragua är fullt av små bergsbyar som ger trakten en mycket speciell historisk och kulturell prägel. Här finns även en fantastisk variation av flora och fauna, såsom örnar och gamar, rävar, bergsgetter och vildsvin. Puerto de la Ragua bjuder på en annorlunda skidtur som man bör skynda sig att prova på, om man vill uppleva den så fridfull som den är idag.

Avstånd
Guadix 34 km.
Granada 96 km.
Almería 110 km.
Málaga 220 km.

Mer information hittar du här:
• Puerto de la Ragua www.puertodelaragua.com och www.laragua.net
• Posada de Los Arrieros www.posadadelosarrieros.com
• Hundspann, ridning och jakt www.aventurapolar.com

Av Jette Christiansen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.