BodyTalk – om tankens kraft, om att använda huvudet och hjärnhjärtat och får en sundare kropp

BodyTalk - om tankens kraft, om att använda huvudet och hjärnhjärtat och får en sundare kropp

bodytalk

Om ni tror att ni denna gång ska läsa om The Secret, Law of Attraction och tankeläsning så tror ni fel. Att ett mål, en djup önskan får oss till att arbeta oss mot det, så att det får större chans att införliva sig, är sant, men det är inte det BodyTalk handlar om. Det handlar inte heller om tankeläsning. Jag läser inte människors tankar. Varför skulle jag göra det? De vet ju själva vad de tänker…

Som BodyTalker kommunicerar jag med mina klienters BodyMind (Kropp/Sinne/Ande) – deras medfödda intelligens, dit de själv inte kan nå så lätt. I den undermedvetna skattkammare av information om orsakerna till de fysiska och mentala reaktioner som vi upplever men inte kan förstå.
 
Det enklaste svaret på frågan om varför man mår dåligt är en diagnos och den enklaste lösningen är medicin. Det är den konventionella inställningen. Men det finns någonting som är ännu lättare. Någonting som är uppenbart: Fråga kroppen vad som är fel, varför – och ge den förutsättningen att lösa det.
 
Den medvetna hjärnan tar ganska liten plats och den är inte heller speciellt klok. I alla fall använder den inte sina celler speciellt förnuftigt om meningen med övningen är att vi ska överleva och vara friska, hurtiga och glada. Den suger till sig information likt en svamp, speciell negativ sådan.
 
Inte alla myter är så ofarliga som: Månen är gjord av ost. Det går t ex inte att utan konsekvenser säga att man kan dö av epilepsi. Man dör inte av epilepsi, men epileptikern kan dö om denne faller olyckligt under ett anfall. Trots det tror människor som bär etiketten epileptiker att de har en dödlig sjukdom, och det kommer att definiera resten av deras liv. Föreställ dig att det sker redan när en person är ett litet barn…
 
Att någonting är kroniskt är en mycket farlig myt, men hjärnan suger till sig informationen. Det är en av orsakerna till att jag arbetar så mycket med hjärthjärnan, alltså den intelligens som hjärtat bär på och de subtila sinnena där, som är så mycket starkare än de fysiska sinnena, vars intryck filtreras i hjärnan. Det är först när dessa aktiveras som det händer någonting, så att vi kan undvika att psykologisk information blir till permanent biologisk reaktion i kroppen.
 
Nyligen hade jag en klient som efter tre års rehabilitering efter en blodpropp i hjärnan fortfarande inte kunde använda sin vänstra arm, som satt fastspänd mot kroppen i en flexion så kraftig att den var omöjlig att räta ut. Läkaren hade, säkert med bästa välmening, men också för säkerhetsskull, sagt till mannen att han inte skulle räkna med att någonsin kunna använda sin arm och hand igen. Vinkeln kunde inte korrigeras med hjälp av fysioterapi och skenor, men inifrån – och efter tre behandlingar öppnade han först näven och därefter sträckte han ut armen. Och så grät vi lite.
Det skulle tas tag i från ett helt annat håll. Från en plats som inte hade sugit till sig läkarnas diagnos.
I den andra änden av samma koncept hittar vi placeboeffekten, som ju just visar hjärnans förmåga att hoppa på vad som helst. Fantastiskt, men för mig är det inte nog med att mina klienter tror att de är friska. De ska inte bara få det bättre, de ska få det bra!
 
Sinnet är ett mysterium men inte hjärnan. Den är faktiskt rätt så okomplicerad och gror och läker när den stimuleras.
Hjärnceller skapas hela livet och det kan också skapas nya vägar i hjärnan, men det kräver bra mat, massor av syre och rörelse. Hjärnan formas helt enkelt efter vad du använder huvudet och resten av kroppen till – och den utvecklas hela livet. Men den ska naturligtvis hållas igång med bland annat inlärning av nya saker som t ex ett nytt språk, att spela ett nytt instrument, lära sig spela golf m.m. – och så är diskussioner med människor som man inte är överens med något av det allra bästa man kan göra för att stimulera den. Diskutera och argumentera! Hjärnan behöver alltså motioneras, och det samma gäller med kroppen – också för hjärnans skull, då ett hälsosamt kretslopp ger optimal blodcirkulation i hjärnan och därmed det nödvändiga syret. Och kom ihåg att försäkra dig om att du faktiskt har för högt blodtryck om du äter blodtrycksmedicin. Det är nämligen också en dynamisk och inte en kronisk sjukdom. Kolla upp det, för en ofta förbisedd biverkning vid medicinen är just att det minskade trycket också innebär mindre syre till hjärnan. Härav fler och fler patienter med demens och Alzheimer, tänker jag.
 
Min favoritgymnastik för hjärnan är hjärnbarksbalansen, som är den viktigaste BodyTalk-proceduren av dem alla. Dess påverkan på alla dina fysiska och mentala tillstånd är väsentligt. Den medverkar till att de förändringar som vi sätter igång under BodyTalk-sessionerna också sker – och så tar det bara tre minuter per dag att göra den. Därför lär jag ut tekniken till alla mina klienter. Ju klarare hjärnan är och ju friare den är från olämpliga tankemönster, ju hälsosammare kan kroppen bli, så det finns alla möjliga orsaker till att avsätta ett par minuter till det.
 
Vill du boka tid för en session eller få mer information är du välkommen att ringa till mig på tel. 0034 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.ensueco.com. Skriv BodyTalk i sökfältet och du kan välja mellan BodyTalk-artiklar om allt från hormonella obalanser, depressioner, utbrändhet och stress till ätstörningar, migrän, fibromyalgi, cancer, diabetes och ångest.
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.