Tranbär – mot blåskatarr orsakad av sommarens bad, strandliv och våta badkläder

Tranbär – mot blåskatarr orsakad av sommarens bad, strandliv och våta badkläder

tranbaer

Urinvägsinfektioner är ett stort problem för många, speciellt kvinnor, och kan vara svåra att behandla. Traditionellt består behandlingarna av antibiotika ordinerat av läkare i försök att döda bakterierna och sterilisera urinen. Men ofta så kan infektionen snart dyka upp igen; det betyder mer antibiotika och kanske ökad motståndskraft hos bakterierna. I det senare fallet blir behandlingen väldigt besvärlig.
 
Naturmedicinska alternativ
Under det senaste århundradet upptäckte tyska forskare att utsöndringen av hippursyra genom urinen ökar, om man äter tranbär. Hippursyra är en bakteriehämmande substans, bl.a. med verkan över kolibakterier, som är en vanlig orsak till urinvägsinfektioner. Tranbärens förmåga att göra urinen sur och därmed bakteriefri bevisades senare av de amerikanska forskarna Blatherwick och Long, som gav deras försökspersoner färska tranbär. Resultatet var en märkbar ökning av den totala syrautsöndringen i urinen.
Behandlingar av urinvägsinfektioner är ofta långvariga. Phytonorm tranbärkapslar kan tas samtidigt som annan medicin under en långtidsbehandling. Behandlingen bör fortsätta under 2-3 veckor efter det att symptomen upphört för att förhindra återfall, eventuellt kan behandlingen fortsätta under en längre period om man har särskilda anlag för sjukdomen eller är utsatt för högre risk från omgivningen.
Tranbärskapslar – CranActin – och tranbärssaft (osötad) kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.
Av Vitamina

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.