helse-ubikinol
 
Med Ubikinol och C-vitamin. En effektiv och lättupptaglig form av aktiverat Koensym Q10.
 
Vad är Ubikinol, den aktiva formen av Koenszym Q10?
Ubikinol är den aktiva antioxidantformen av Koenzym Q10 (CoQ10). Koenzym Q10 omtalades förr som ”Q-vitamin” på grund av sina vitaminliknande funktioner, och Q10 förekommer i särskilt hög koncentration i hjärta, njurar, lever, muskler, buk- och sköldkörteln.
Orsaken till att Q10 inte kan kallas ett vitamin är att kroppen själv kan producera Q10 i levern. Allteftersom vi blir äldre avtar kroppens förmåga att producera Q10. Experter värderar att kroppens innehåll av Q10 är som högst när vi är runt 25 år, varefter kroppens egen produktion börjar minska.
Normalt fås Q10 genom kosten (mellan 5-20 mg dagligen) och i större mängder som kosttillskott i form av Ubikinon (Q10), som i kroppen ska omvandlas – genom hjälp av enzymsystemet – till den aktiva antioxidantformen Ubikinol för att kunna upptas och utnyttjas effektivt i kroppens celler.
I varje liten del av alla kroppens celler finns det små kraftverk – de så kallade mitokondrierna. Det är här som vi skapar energi ur näringsämnena i vår kost, dvs. proteiner, kolhydrater och fettämnen. Energin kan dock först användas av kroppen när den med hjälp av Q10 har överförts till molekylen ATP. ATP är cellernas bränsle och alltså nödvändig för alla kroppens funktioner, även väv och organ med hög ämnesomsättning såsom hjärta och tandkött.
 
Ubikinon eller Ubikinol?
När vi är unga skapar kroppen själv Koenzym Q10 som omvandlas till aktivt Ubikinol, om förutsättningarna är rätt. Hos unga och friska människor utgörs 90-95 procent av kroppens Q10 av aktivt Ubikinol. Kroppens förmåga att producera Q10 – inklusive förmågan att ombilda Q10 till Ubikinol – minskar med åldern samt vid en del sjukdomar och intag av en del mediciner (statiner). För att aktivt Q10 (Ubikinol) inte ska förvandlas av tarmens enzymsystem kan ett intag av Pure Q® bidra till att säkra ovan nämnda utsatta grupper en bättre upptagningsförmåga.
 
Vem gynnas mest av Pure Q® Ubikinol?
Personer som av olika orsaker är osäkra på deras förmåga att uppta och utnyttja den normala formen av Koenzyn Q10.
Personer som fokuserar mycket på styrka och biotillgänglighet. Det kan t ex vara personer som är mycket fysiskt aktiva, bland dessa elitidrottare.
Personer över 50 år.
Personer med låg ämnesomsättning.
I andra sammanhang är Biosyms populära Q10 preparat OmniQ10, som finns som 30 mg och 100 mg variant av den normala formen av Q10 (Ubikinon), fortfarande ett utmärkt val.
 
Synergi med C-vitamin
Pure Q® innehåller även C-vitamin. C-vitaminet har tillförts i receptet då det bidrar till en normal ämnesomsättning samt till att minska trötthet samt utmattning och är därför ett utmärkt tillskott i samband med intag av Q10. C-vitamin har dessutom en viktig funktion som en effektiv antioxidant som skyddar den aktiva Ubikinolen i Pure Q®.
Ny unik kapselform med många fördelar
Pure Q® innehåller 50 mg aktivt Q10 i form av Ubikinol per kapsel. Pure Q representerar dessutom en helt ny och unik form, nämligen att de aktiva ämnena Ubikinol samt C-vitamin – och ingenting annat – är mikroinkapslade i små pärlor av fiskgelatin i genomskinliga kapslar av fiskgelatin.
Av sjuk/hälsosköterska och biopat/näringsvägledare Anni Dahms

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.