Valleforce/Molkosana
molkosan
 
Vart tog vår gamla goda Molkosan vägen? Den har tappats upp på nya flaskor, fått nytt namn, och nu vet man också en hel del mer om varför ostvasslan med det nya namnet, Valleforce Alpedrik, har sin helt unika egenskap, inte bara att läka sårig hud, utan också att hjälpa trötta tarmar med att smälta maten. Och inte nog med det, nu vet man också att det är orotsyra, som besitter egenskapen att transportera alla de sunda, basiska mineralerna ut i hela kropp-en, och som därför märkbart kan höja hälsan i kroppen.
Valleforce Alpedrik är framställd ur vasslan som blir över när man producerar ost. Till vasslan tillsätter man utvalda bakteriekulturer och så låter man den genomgå en mjölksyrejäsning, varefter man tillsätter L+mjölksyra. Det är just denna högervridande mjölksyra som har en så positiv effekt på muskler, leder och hud, då mjölksyran hjälper till att syresätta våra celler, som bidrar till att skapa en mer basisk miljö som är mycket bättre, förebyggande och läkande än den allt för ofta syrebildande mat som vi fyller oss själva med.
 
Listan över alla erfarenheter av vad ostvassla är bra mot är mycket lång – men här ges en överblick:
Magkatarr, magsår, tjocktarmskatarr, för lite magsyra, matsmältningsproblem med förstoppning, lös mage, tarmgaser och för låg leveraktivitet. Blodsockerproblem, eventuellt med viktökning. Gikt- och reumatiska sjukdomar på grund av för mycket syre i kroppens olika vävnader. Gällande problem som uppkommer i hud och slemhinnor, kan nämnas: Fot- och armsvett, eksem, nagelsvamp, oren hy, behandling av insektsstick och underlivssvamp.
Det finns faktiskt många situationer när kroppen behöver Valleforce Alpedrik, för att just justera kroppens pH-värde, att justera slemhinnornas mikrofloror och för att kroppen bättre ska transportera ut mineraler till alla vävnader. Valleforce Alpedrik, som är från de schweiziska bergen, var korna betar kvalitetsgräs- och örter, skapar en hjälpande effekt, som inte bara hör till en av de äldsta naturprodukter utan som också är en av de mest värdefulla.
 
Som dryck: 1-2 teskedar Valleforce Alpedrik med örter tillsätts ett stort glas vatten.
Utvärtes: Valleforce/Molkosan användas outspädd till utvärtes bruk för tvätt av skråmor och småsår, insektsbett och andra mindre hudirritationer.
Valleforce/ Molkosan kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.
Matlagning: Prova Valleforce Alpedrik med örter i dressingar och istället för vinäger. Den syrliga smaken från vasslan i kombination med kryddörterna ger en härlig smak.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.