BodyTalk – om sommar utan stress, förkylning och dålig mage

BodyTalk - om sommar utan stress, förkylning och dålig mage

bodytalk

När den sabeltandade tigern dog ut försvann även vår rädsla för att bli uppätna av en. Trots allt är våra hjärnor programmerade som om djuren fortfarande existerar. För vårt sympatiska nervsystem (när vi går in i stressläge) är vår nuvarande livsstil helt motsatt det liv som våra jägar/samlar-förfäder levde; ett långsamt tempo som enbart avbröts av kortvariga paniksituationer.

Vår fysiologi har en evolutionär programmering som är svår att förstå då rytmen i vårt hormonsystem, nervsystem, samspelet mellan immunförsvaret och de livsviktiga mikrober som också bor på och i oss skapades för ett helt annat liv än det som vi lever i dag. Låt oss ta ett ögonblick och föreställa oss en vardag utan överfulla kalendrar, mobiltelefoner, översvämmade e-mailinboxar, megavaruhus, kemisk medicin, elektriskt ljus, motorvägar – mera, mera, mera, bättre, bättre, bättre, snabbare, snabbare, snabbare, nu, nu, nu…

Vår livsstil under det 21-århundadet kastar oss helt enkelt ut i mycket stora utmaningar – både fysiskt och mentalt.

Men några ganska enkla BodyTalk-tekniker kan vi som tur är göra någonting åt det och få kroppen i harmoni så att vi inte drabbas av stress, lågt immunförsvar, ämnesomsättningsproblem, kronisk trötthet, smärtor och många andra tillstånd som är symptom på obalansen mellan vår kropps programmering och det liv som vi lever – också, eller kanske speciellt när vi är på semester. Förväntningarna är nämligen stora och det samma är pressen från det som väntar på oss när vi återvänder till vardagen i slutet av den annars så behövliga pausen. Ofta slutar semestern som ett pärlband av krasade drömmar, ouppfyllda önskningar, gräl och konflikter, magont, förkylning och dålig sömn.

BodyTalk-teknikerna bibringar ganska basala ändringar i våra kroppars naturliga tillstånd som nästan obemärkt frambringar ett skift i vårt humör, vår hjärnas kemi, så att vi känner oss mer tillfreds, fylls med energi, blir motiverade och harmoniska. Kroppens stressrespons balanseras och har stor effekt på nervsystemet, hormonbalansen, immunförsvaret, kroppens ekosystem osv.

Fastlåsta tankemönster och övertygelser, gamla känslomässiga mönster och stress kan kasta ut kroppen i total förvirring, och därför adresseras även dessa med hjälp av det komplexa medvetenhetsarbetet som BodyTalk är baserat på.

Medicin kan man ta mot det mesta som t ex smärtor, stress, hormonella obalanser och feber, men man kan också låta bli. Stärk i stället din kropps egna försvarsmekanismer med BodyTalk, som både verkar förebyggande och skynda på läkandet av de tillstånd som redan finns i din kropp.

Vill du beställa tid eller få mer information om BodyTalk är du välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com. Här kan du välja mellan BodyTalk-artiklar om allt från hormonella obalanser, depressioner, utbrändhet och stress till ätstörningar, migrän, fibromyalgi, cancer, diabetes, ångest och immunförsvar.

Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.