+Qi Energy House: Retreat med bra energi samt plats för livet

+Qi Energy House: Retreat med bra energi samt plats för livet

qi-energy-house
Mobiltelefonen stängs av och sladden dras bokstavligt talat ur för både de elektriska apparaterna och den stressiga vardagen. I det ena hörnet står det en kamin. Terrassdörren leder ut till en stor gräsplan med mandelträd, gröna buskar och ett grönsaksland med lila kålhuvuden. Vid den ena sidan av trädgården brer landskapet ut sig och stillheten är slående i skymningen. +Qi Energy House är en liten ”fell good” resort mellan Murcia och Valencia, och efter en vistelse här ska både kroppen och själen vara påfyllda med ny energi.
 
För lite över ett år sedan stod 42-åriga Sonia Ferre redo för att bjuda in de första gästerna till sitt hem och sin dröm. ”The +Qi Energy House”, är tänkt som en fristad för stressiga och upptagna själar. Idén kom efter en personlig kris 2008 då hon tvingades erkänna att livet körde i en omkörningsfil med henne som blind passagerare. Hon var konstant sjuk och när hon en dag bröt ihop framgick det tydligt att hon behövde se över sin livsstil.
”Jag tvingades inse att mitt sätt att leva på inte kunde fortsätta om jag ville få ut någonting av livet”, berättar hon.
 
Yoga blev ett fast inslag i hennes nya vardag. Det vita brödet byttes ut mot grovt och ett fokus på en makrobiotisk kost, som i sig själv är en livsstilsfilosofi, började. Den nya livsstilen ändrade Sonia Ferres vardag markant och tanken på +Qi Energy House föddes. Och i dag står det där. Huset har sju rum och ligger gömt inne bland barrskog, porlande bäckar med utlopp från bergen, över 700 år gamla träd och pittoreska bortglömda ägor som kan utforskas under utflykter i området. Maten är makrobiotisk och yoga utgör ett fast inslag bland aktiviteterna på resorten liksom även blindsmakning, nattliga berättarstunder kring lägerelden och guidade vandringar. Det erbjuds massage som tar bort kroppsliga spänningar och huvudets många bekymmer, och när sommarvärmen lägger sig över platsen finns ett utomhus poolområde till förfogande för gästerna.
 
qi-energy-house2 
 
En naturlig gemenskap
Sonia Ferre bor på andra våningen i huset tillsammans med sin 12-åriga son Hugo. Denna plats osar av hemtrevligt mys – och många av gästerna upplever en speciell känsla av gemenskap med de andra gästerna, när de bor tillsammans under samma tak, förklarar Sonia Ferre. Atmosfären är avslappnad och i den lilla restaurangen förs samtal härs och tvärs över borden, när dagens upplevelser berättas. Naturen verkar på många sätt vara orörd och både vildsvin samt ormar korsar samma stigar som människorna, vilket gör promenader i området till små äventyr. Det Sonia Ferre vill skapa med +Qi Energy House är en fristad, där gästerna ska fyllas med ny energi och få lust till att ändra sin livsstil, efter en vistelse där.
 
”Jag nästan skäms över att säga det men jag har ett litet ’mål’ – att jag vill vara med och förändra världen. Jag tror att vi kommer att tvingas ändra vårt levnadssätt och hur vi uppfattar världen på innan alla människor och jorden kan få det bättre. Därför vill jag gärna visa hur man genom att tänka på vad man äter och hur vi spenderar vår tid kan uppleva att man får mer energi och når harmoni i sig själv.”
Namnet +Qi (más Qi) var någonting som bara kom en dag när hon var ute i naturen. Inspirationen till det kommer av kinesiskans ”chi”, som i det gamla Kina förknippades med luften som vi andas in samt andningen, och inte minst med den universala livsenergi som skapar harmoni i världen. När vi mår dåligt är vårt ”chi” lågt och därför är alla aktiviteter i huset inriktade på att fylla på gästerna ”chi”.
 
I dag känner Sonia Ferre sig mycket stark både fysiskt och mentalt. Och även om hon arbetar hårt varje dag kan hon känna hur yogan och livet här mitt ute i ingenstans fyller henne med överskottsenergi. Här handlar livet bara om en sak – nämligen att leva det. Den stressiga livsstilen med klockan som sin närmaste vän har Sonia Ferre lagt bakom sig, och som gäst dras man in i denna enkla men ändå tillräckliga värld.
 
Massagen: Välmående och avslappning är den perfekta kombinationen för att få kroppen att helt och hållet gå ned i varv. En massagebänk står uppställd i ett litet rum och ljudet från den låga, instrumentala musiken skapar en avslappnad atmosfär. Det kan rekommenderas att man provar den vanliga massagen eller energi-massagen, då det under dessa, som avslutning, placeras en bronsskål på kroppen som skickar vibrationer ända in till de innersta organen, och som på så sätt får kroppen att komma i harmoni.
Av Christine Petersen, foto av Sergio Nicolas Cabrera

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.