Bio Tomentosa (Cat’s Claw)

Dela

helse-biotomentosa
 
– En fantastisk växt från den peruanska regnskogen.
Unvaria Tomentosa växer i Perus berg. Den har i århundraden, kanske årtusenden, använts av Ashaninkaindianerna som avkok mot onda andar och sjukdom som hör ihop med immunförsvaret och matsmältningsproblem.
Denna unika ört är daktiskt en högt klättrande vinstock och finns i bergen i peruanska Amazonas. Den har fått sitt namn på grund av sina kloliknande taggar, som liknar kattklor. Det finns två viktiga anledningar till att barken från Bio Tomentosa vinet skördas. Den första är att många av de mycket aktiva ämnena finns i just barken och för det andra kan barken skördas utan att vinet förstörs i onödan och därmed skydda det känsliga ekosystemet i Amazonas.
 
Det är tack vare växtens läkande egenskaper och stärkande effekt på immunförsvaret som Bio Tomentosa antas ha terapeutisk förmåga, som är större än bl.a. Pau d´Arco, Chinacea, Goldenseal rot, Astragalus och Sibirisk ginseng. År 1988 hölls en internationell konferens i Luma, Peru, kring användandet av traditionell medicin. En av deltagarna från Peru talade om sin kollegas framgångar mellan åren 1984 och 1988 då han behandlade ca 700 patienter med 14 olika och noggrant diagnostiserade cancerformer. Dr. Bernt W. Davis skrev i sin A New Class Herb för AKPractice 1992 att Tomentosa har en tendens att klara av allvarliga matsmältningsproblem som inga andra produkter hade haft effekt på.
Den 28 november och den 17 juni 1993 offentliggjordes två artiklar i en peruansk tidning. Den första handlade om att Bio Tomentosa hade visat sig vara effektiv i behandlingen av allergier och neurobronkit. Artikeln beskriv Dr. Keplingers framgångar med att behandla herpes. Den slutade med en diskussion av hans resultat i behandling av sju AIDS-patienter. Enligt artikeln hade han inte klarat av att hjälpa dessa, men de andra fem fick det så mycket bättre att deras symptom försvann.
Den andra artikeln beskrev hur Immodal, ett laboratorium i Österrike, som leds av Dr. Keplinger, använder Bio Tomentosa tillsammans med AZT (azidothymidin). Denna kombination används för att förhindra spridningen av HIV-viruset i blodet, aktiverar immunförsvarets försvarsceller och stoppar utvecklingen av cancerceller. Enligt Immodal hade ingen av de personer med AIDS-virus som behandlats på detta sätt utvecklat några ytterligare symptom. Till slut nämnde artikeln att behandlingen också hade reducerat de negativa biverkningarna av behandlingen med AZT.
I sin mycket erkända bästsäljande bok, Vibrational Healing, skriver Dr. Richard Gerber, att Bio Tomentosa är en unik medicinsk växt, som har använts sedan urminnes tider av de infödda i Peru. Han fortsätter med att växten även verkar mot artros, när den får verka från insidan. Den kan intas antingen som te eller som kapslar. Dr. Gerber säger även att undersölningar visar på att växten har en väldigt låg koncentration av toxicitet, även om den tas i stora doser, t ex av personer som lider av smärta i lederna och inte kan ta konventionell medicin på grund av oönskade biverkningar. Han lyfter även fram att Bio Tomentosa kan hjälpa till att reducera biverkningarna av strålning och cellgiftsbehandling i samband med cancer.
Undersökningar har visat att växten stärker immunförsvaret vid cancer, bursitis, allergier, OMS, matsmältningsproblem, kolit, magkatarr, obalanserad tarmflora, artros, reumatism, sår, klimakteriebesvär, Crohns sjukdom, hemorrojder, magsår, organisk depression, herpes, candida albicans, miljöförgiftning, divertikulit, parasiter och HIV.
 
Bio Tomentosa kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.
Av Vitamina, Centro Idea

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.