Shoptalk november 2015
 

st-decotta
Profesionell skandinavisk advokathjälp vid fastighetsköp
De Cotta McKenna & Santafé är en av Costa del Sols väletablerade advokatfirmor med över 25 års erfarenhet och kontor i Mijas, Nerja, Coín och på Teneriffa. Firman har ett internationellt team av advokater och bland dem hittar man den skandinavisktalande, spanskutbildade advokaten Thomas Gant López, som kan bestå svenskar vid köp och försäljning av fast egendom, upprättande av företag i Spanien, rådgivning om arv och testamenten samt allmän juridisk hjälp vid spansk lagstiftning.
Överväger man att köpa fastighet i Spanien kan Thomas Gant López genomföra hela processen utan att klienten behöver vara på plats, men samtidigt känna sig trygg genom hela processen. Det kan göras genom att utfärda en fullmakt. Köpprocessen omfattar allt från att skaffa NIE-nummer (skattenummer) till en omfattande undersökning av fastighetens skick samt upprättandet av köpekontrakt, registrering, uppsättning av kontrakt och betalning av diverse avgifter.
Har köparen behov av att ta lån i Spanien kan De Cotta Law också hjälpa till med att hitta passande lånemöjligheter. Var uppmärksam på att om kund som är gift köper fastighet i bara sitt eget namn kommer make/maka att bli ombedd att skriva under lånedokumenten tillsammans med make/maka.
Tänk också på att NIE-nummer är ett obligatoriskt skattenummer för utlänningar i Spanien. Det är nödvändigt vid varje enskild transaktion. Enligt ny spansk lagstiftning måste man personligen ansöka om NIE-nummer, men De Cotta Law sörjer naturligtvis för att fylla i alla nödvändiga ansökningsblanketter samt kan följa med klienten till den lokala polisstationen. På så sätt behöver klienten bara framvisa sitt pass på polisstationen.
Har du behov av att tala med en skandinavisktalande spansk advokat kan Thomas Gant López kontaktas på e-mail: thomasgant@decottalaw.net eller på tel. +34 952 52 70 14.
 
st-sm
Bostadsspecialisten i Nerja
Nerja är kustens pärla och fastighetsmäklaren SM Inmobiliaria hjälper dig gärna att hitta drömbostaden i denna popular stad. “Majoriteten av alla som arbetar hos oss har bott, levt och jobbat i Nerja hela livet. Därför har vi oerhört bra lokalkännedom. Vi känner till varenda vrå och vet precis var det är attraktivt att bo.” Orden kommer från Elena Losada, som är en av grundarna och dagligledarna hos SM Inmobiliaria. Som namnet avslöjar är hon spansk, men mentaliteten är europeisk. “Huvudspråket på vårt kontor är engelska för 90 procent av alla våra kunder är utlänningar, och av dessa är många svenskar”, berättar den energiska fastighetsmäklaren, som har specialisterat sig på Nerja. ”Vi säljer och hyr ut bostäder i endast Nerja med omnejd och vi hanterar endast bostäder som vi anser vara kvalitetsbostäder. Det behöver inte nödvändigtvis vara synonymt med dyra bostäder, utan i stället bra kvalitet för priset”, förklarar hon.
Efter några tuffa år blomstrar bostadsmarknaden i Nerja återigen, vilket ses tydligt i stadsbilden, där det efterhand finns många fastighetsmäklare vid nästan varje gatuhörn.
“Vi differentierar oss mycket på service, även efter att de nya bostadsägarna eller hyresgästerna flyttat in. Det kostad både tid och kraft men det är det värt för arbetet är vår passion”, avslutar Elena Losada från de nya lokalerna, där även advokat, revisor och andra rådgivare sitter, i central Nerja. Allting för kundens trygghet.
SM Inmobiliaria
www.smnerja.com
Tel. 952 523 267
 st-boconcept
Låt det bli ljust
Vi går den mörka årstiden till mötes och då är det tid att fråga dig själv om du tycker om de ljuskällor som du har i ditt hem samt om du är redo att göra de mörka kvällarna lite mysigare. Solens strålar ger ett slags ljus och månen ett annat. Likadant är det med lampor. En del lampor är gjorda för att ge ett rogivande och mysigt ljus medan andra ska ge ett kraftigt ljus med bra spridning över t ex skrivbordet, och så finns det många lampor som är gjorda för att passa perfekt för både funktion och design. Ja, man kan nästan säga att konst och ljus många gånger smälter samman. En del lampor ser också nästan ut som små konstverk medan andra bidrar till att skapa karaktären i ett rum.
Mässing, koppar, silver och guld är de metaller som är mest rätt just nu. Dessa i kombination med en modern och cool eller en klassisk lampdesign kan näst intill skapa en majestätisk bild, som utan tvekan ger ditt hem en personlighet. Men kom ihåg att även se till funktionalitet och för att få det rätta ljuset.
När du letar efter en ny lampa är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktiga för dig. Om du noga tänker över vilket slags ljus du behöver kommer du också att få en mycket bättre upplevelse när lampan är på plats.
Möt den mörka årstiden med inspiration från BoConcept, som nu presenterar en ny serie med både fina och funktionella lampor.
Kontakt:
Tel. +34 951 242 092
www.boconcept.es
st-annis-vitalshop
Jubileum hos Annis Vitalshop
Det var fullt med människor och glada leenden hos Annis Vitalshop i Los Boliches på jubileumsdagen den 14 oktober.
De många gästerna som kom för att gratulera erbjöds nack- och axelmassage, fick råd om kost, vitaminer, mineraler och – naturligtvis – även lite goda tilltugg.
Anni Dahms öppnade sin första hälsokostbutik på Costa del Sol för exakt 25 år sedan och sedan dess har det blivit hela fem butiker.
Grattis Annis Vitalshop!
 
st-johansson-gomez
Consulting ACM Bergman blir Consulting Johansson & Gómez
Efter mer än 20 år i branschen och framgångar med sitt företag Consulting ACM Bergman har Ann-Charlotte Bergman fattat beslutet att sadla om och söka nya utmaningar. Verksamheten lämnar hon över i trygga händer till Helena Johansson och Juan Gómez, som har arbetat tillsammans med Ann-Charlotte i flera år. ”Allting fortsätter som förr med enda skillnaden att vi byter namn till Consulting Johansson & Gómez S.L.” försäkrar Helena och Juan, som för att underlätta för kunderna behåller alla kontaktuppgifter samt lokalen på Calle Feria de Jerez 15 i Fuengirola. Dessutom kommer alla handlingar, dokument och kundkonton finnas kvar som tidigare.
Helena Johansson har arbetat på ACM Bergman i fem år och innan dess har hon arbetat inom samma bransch, men i Marbella, och har totalt ca17 års erfarenhet. Juan Gómez å sin sida har arbetat på ACM Bergman i två år och innan dess sex år på Ayuntamienton i Benalmádena samt drygt 15 år med administration i andra företag, så de är genom erfarenhet minst sagt experter.
Consulting Johansson & Gómez arbetar i huvudsak med att hjälpa både residenta och icke-residenta igenom den krångliga spanska byråkratin och behandlar bland annat fastighetsfrågor, köp och försäljning, lagfarter samt arv, testamente, skatter och deklarationer.
”Det är med fullt förtroende som jag lämnar över och jag vet att serviceandan kommer att leva vidare med Helena och Juan”, hälsar Ann-Charlotte Bergman som tackar för förtroendet hon fått från alla kunder genom åren.
Consulting Johansson & Gomez
www.acmbergman.com
Tel. +34 952 58 57 81
 
st-petro-peluqueros
Friskt hår och en perfekt look hos frisörsalong Petro Peluqueros
Det professionella och duktiga teamet av internationella stylister hos frisörsalongen Petro Peluqueros kan mycket mer än att bara ge dig en snygg look. De ger även goda råd tack vare deras mångåriga erfarenhet i branschen.
Det är bland annat teamets uppgift att ge en exakt utvärdering av kundens hår samt ge tips och rådgivning så att kunden kan får den perfekta looken och ett friskt hår.
Hos frisörsalongen är alla i teamet mycket stolta över att kunna erbjuda de bästa hårvårdsprodukterna från Sebastian Professional och Redken. Därtill kommer en stor nyhet, produkten Olaplex, som salongen nu kan erbjuda sina kunder. Den nya produkten gör det möjligt att uppnå den perfekta hårfärgen utan att behöva kompromissa om hårets friskhet. Faktiskt så försäkrar Petro Peluqueros att håret kommer vara friskare efter att ha använt Olaplex än det var innan behandlingen.
Samtidigt kan man också njuta av en skönhetsbehandling med kvalitetsprodukten Essie, som både har manikyr, pedikyr och makeup för speciella tillfällen.
Missa inte salongens nyheter på Facebook: Petropeluqueros eller på Instagram: @petroslab.
Teamet hos Petro Peluqueros har alltid koll på det senaste och ser alltid till att informera om nya erbjudanden och kommande evenemang på de sociala medierna.
Är håret, naglarna eller makeupen i behov av en bra behandling till fest och färg, boka tid på: +34 952 46 71 30.
Kom ihåg att salongen har öppet måndag till lördag.
 
st-alamo
Alamo växer
Just nu sker det mycket hos den skandinaviska mäklaren Alamo Costa del Sol Real Estate i Fuengirola.Företaget har fått tillskott i personalstyrkan med Daniel Holmquist, som tidigare arbetat hos Daytona Computer, och som nu arbetar hos Alamo som Marketing & IT Manager.
”Alamo vill framåt och det vill jag också”, berättar Daniel och fortsätter: ”Alamo är inte rädda för att ta nya vägar för att hitta nya kunder och det är därför jag nu är här.”
Som huvuduppgift ska Daniel fokusera på internet, hemsidor, sociala medier, bostadsportaler och all marknadsföring av Alamo. Det är företagets grundare och dagligledare Sven F. Källström som har skapat den nya tjänsten.
”Vi vill vara med i täten och dra nytta av alla de nya möjligheter som finns med internet. Därför är beslutet att anställa Daniel Holmquist ytterligare en investering i vår framtid”, säger Sven F. Källström, som ser positivt på marknadsutvecklingen. ”Bostadsmarknaden går helt klart åt rätt håll men det går inte lika bra för alla mäklare. Mitt intryck är att de mäklare som investerar i deras företag är också de som klarar sig bäst. Det lönar sig inte att spara”, avslutar han.
På kontoret i centrala Fuengirola får Susanne Sebestyén ett nytt arbetsområde och övertar nu det dagliga ansvaret som ny kontorschef. Susanne har nästan 25 års erfarenhet i branschen.
Tel. 952 46 95 19
www.alamocostadelsol.com
st-livingood
Optimala möjligheter med unikt inredningskoncept
– Livingoodmöblerna ger det extra genom personliga, smarta lösningar
Vid letande efter ny bostad utgås det vanligtvis ifrån önskat antal sovrum och område var man helst vill bo. Många gånger kan prislappen på bostaden då bli betydligt högre än väntat. Kanske måste det där extra sovrummet som skulle användas som gästrum avvaras, för att bo i just det området. Livingood erbjuder inredningslösningar som möjliggör optimering av boytan.
”Det handlar om att kunna använda rummen man har till förfogande på ett helt nytt sätt”, säger Alexander Livingood, grundaren av Livingood.
Med Livingoods möbler kan en bostad ses med andra ögon och det kan skapas fler ”sovrum” på mindre yta. Populära lösningar är att omvandla vardagsrummet till sovrum alternativt arbetsrummet eller matsalen till gästrum.
Livingood startades i Stockholm 1993, med Livingoodsängen som första produkt. Idén var att erbjuda marknaden ett sängskåp av högsta kvalitet samt god design som gjorde det möjligt att ”leva väl” på färre kvadratmeter. Livingoodsängen med tillhörande garderober, och även möjlighet till ytterligare förvaring med överskåp upp till tak, blev en vanlig lösning för att bo bra på mindre yta. Sedan dess har sortimentet utökats till att innefatta allt från designade elementskydd till luxuösa Livingoodkök och dressingrooms. I dag levererar företaget till kunder i Norden samt i flera Europeiska länder, och satsar nu på Costa del Sol!
”Med flera nöjda kunder på Costa del Sol framgår det att det finns ett stort behov av Livingoodmöbler även här”, berättar Alexander Livingood.
Alla möbler tillverkas i massivt, svenskt trä och företaget håller i hela processen – design, produktutveckling, tillverkning, leverans och montering på plats. Möblerna finns i standardstorlekar och kan även specialanpassas i bredd, djup och höjd, allt efter det rum där de ska stå. Varje möbel är unik och tillverkas styckevis efter kundens önskemål, även gällande färg och utrustning. Tillverkningen sker i eget snickeri med stor kvalitetskontroll, och då möblerna är gjorda i massivt trä och ytbehandlingen utförs med vattenbaserade färger samt lacker är den också miljövänlig. Den enda restprodukten är i princip sågspån som lämnas till hästgårdar i Stockholmsområdet.
Livingoods möbler är tillverkade för generationers dagliga användande och konceptet handlar egentligen om kvadratmeterförädling. Tänk funktion, förvaring och mervärde i alla rum, inte antal rum.
Kontakt: + 46 (0)8 34 60 12
www.livingood.se
Boka ett möte med Livinggod för att få veta vad de kan göra för dig samt se hur de kan förvandla utrymmen i en bostad, den 7-13 december är de på plats i deras visningslägenhet. För visningstider senare datum samt för mer information samt förslag till att maximera möjligheterna i ett boende, se företagets hemsida eller kontakta Livingood direkt.

st-golfyvinos
Välkommen på vernissage hos Golf y Vinos
Nu när hösten kopplat sitt grepp om Costa del Sol och alla spanien-skandinaver är tillbaka på kusten vill Golf y Vinos passa på att se till att det händer lite roliga saker. Därför arrangerar de en spännande vernissage, dit alla är välkomna, söndagen den 15 november i Golf y Vinos lokaler, i Mijas Costa på Camino de Coín, 1,8 km. GPS koordinater: Lat/Long: 36.542761, -4.651932.
Så ta med vännerna för en dag i konstens tecken och passa på att hälsa på konstnärerna själva; Michael Schmidt, Bodil Schön, Reginald Hager, Lili Öst och Ariana Ramhage. Dessa duktiga och intressanta personer bjuder på ett spektrum av målningar, från abstrakta motiv i dova toner till konstverk i klara färger, där inspirationen hämtats i både vardagen, naturen och människokroppen, samt idylliska nordiska skärgårdsmotiv m.m. i både olja, akryl och vax. Och skulle du falla för ett motiv är alla tavlor självklart också till salu.
Dörrarna öppnar kl. 12.00 och stängs inte förrän kl 18.00, och självklart bjuds det även på förfriskningar.
Har du inte möjlighet att komma den 15 november finns konstutställningen kvar på plats under de följande två veckorna och går att besöka under butikens öppettider, måndag – fredag kl. 10.00 – 14.00.
Och när du ändå är i krokarna, varför inte passa på att upptäcka butiken och dess breda sortiment, där du ges möjlighet att botanisera bland internationella viner och provsmaka nyheter. Eller varför inte också planera ett eget event för dig och dina vänner och ta tillfället i akt och boka en privat vinprovning för att ljusa upp hösten!
Tel. +34 952 664 177, webb: www.golfyvinos.com

st-swea
SWEA Marbella har fyllt 25 år!
Text och foto av Fia Ensgård
Det är inte många svenska kvinnor i och omkring Marbella som inte känner till SWEA. Det är kanske inte heller så konstigt med tanke på att föreningen nu funnits i Marbella i hela 25 år! Och under alla dessa år har föreningen varit väldigt aktiva både med marknadsföring och medlemsvärvning.
Dessa första 25 åren firades naturligtvis och den underbart fina festen, som styrelsen arrangerat, hölls den 8 oktober på restaurang El Garmonal. De medlemmar som yrkesarbetar tog ledigt från sina jobb och även om flertalet bor i Marbella så var det ändå många som kom för att vara med till festen från Fuengirola, Málaga och Estepona samt andra SWEA-föreningar.
Totalt bockades 126 festklädda kvinnor av på anmälningslistorna, tog emot en välkomstdrink och fick samtidigt en liten textremsa till en sång som någon svensk kvinnlig artist har sjungit. Denna remsa skulle sedan leda dem fram till deras bordsplacering. Det blev en rolig snackis på minglet, under vilket det serverades åtta olika tapas som aptitretare, om det var Lill Lindfors eller kanske LillBabs bord de skulle sitta vid. Det var mycket uppskattat.
Många andra SWEA-föreningar hade uppmärksammat 25-årsjubileumet och skickat både telegram och grattishälsningar till SWEA Marbella, och dessa lästes upp av tillförordnande ordförande Birgitta Hunn.
Glada och uppsluppna satte alla sig sedan vid vackert dukade bord och fick en härlig middag tillsammans som avslutades med tårta och cava varefter det stämdes upp med levande musik och dans fram mot natten.
Kvällen blev för alla närvarande alla en oförglömlig afton med både nya medlemmar och dem som varit med att starta föreningen.
Grattis i efterskott SWEA Marbella!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.